dslreports logo
site
spacer

spacer
 
    All FAQs Site FAQ DSL FAQ Cable Tech About DSL Distance DSL Hurdles »»
spc

spacer




how-to block ads



Go to the following page »tmbill.tm.net.my

To check how many hours you have been online, after loging in to the website click the Usage Details. You will be provided with the amount of time you have been connected to streamyx.

Feedback received on this FAQ entry:
  • How to check how much I utilised monthly on my internet?

    2013-09-26 00:26:38

  • sy nak tanye ape masalh streamyx ni...dari 2008 ckp x blh smbung kat umh baru tiba bil ada 500...dah p kat tm menara rebung ckp dah settle..ni tiba2 ada bil lg tlg bg pnjelasan...nk mkn duit ape lg ni.....

    2013-09-15 04:48:38

  • PADA 27/8/2013 BUAT PENAMBAHAN broadband 2GB.PENGUNAAN HANYA 0.2GB SEHINGGA 02/09/2013. PADA 3.9.2013 DIDAPATI TELAH LUPUT , TOLONG BERI PENJELASAN. email: naza_baba3772@yahoo.com.my

    2013-09-02 20:52:32

  • saya nor..saya hendak tenya knpe saya xdapat2 bil unifi lg dari mula saya masuk unifi ne sampai la sekarang ne knpe....di mana silap saya tolong bagi tahu pada saya, ini no saya..013-3588301 atau e-mail norshima36@yahoo.com...t.q

    2012-12-03 02:54:35

  • saya ririen dari muar..nak tanya..kenapa bila dapat bil,jumlah bil tertunggak tak dipotong?padahal bil tertunggak saya dah jelaskan..sekarang bil saya melambung menjadi 5 ratus lebih..sedangkan cuma bil semasa yang belum saya jelaskan.

    2012-07-29 20:31:01

  • saya tuan aslan dari lumut perak, bil bulan pertama adalah RM173 dan bil bln kedua RM132. Saya guna pakej 60 sbln, tm manjung bgtahu bil bln prtama adalah rm120 je dan bln kedua adalah sama. tapi knp sy dpt bil bln pertama mahal dari biasa, sy xpuas ht dgn tm manjung kerana tipu sy,. sy rasa xnak pakai je tm, (tolong bg pjelasan) no tel tm sy 05-6832584. rasa ditipu

    2012-04-12 23:05:18

  • aku bau anak taik..jangan ketawak aok, nama aku. bil aku tiap bulan datang lewat.bila aku lambat bayar, aku kenak charge lagik.sepatutnya aku denda tm sebab lewat anta bil.sakit ati aku aok.

    2012-03-03 12:01:01

  • ait kat sini pun boleh check bil gak ke ???minta maaf saya baru je kat sini cuma nak bertanya hhi

    2011-12-14 12:51:28

  • saya pengguna streamyx sejak tahun 2005 lagi... saya betul sudah bosan dengan talian streamyx di kawasan terpencil hulu langat sungai lui... saya melanggan pekej 2MB rm:130.00 sebulan tapi service talian macam 512k... mintak tolong siasat mane silapnye ni... dan saya nak tanya bila talian UNIFI ada di kawasan terpencil seperti Sungai Lui HUlu Langat... semoga cepat diusahakan... (eiyan77@streamyx.com)

    2011-12-05 17:21:55

  • I want to complain why I had a monthly bill is rm20, now has more than rm700?

    2011-11-26 03:18:39

  • Saya mr-Asin anak Pali,Desa indah dari miri sarawak bagi peringatan kepada T.M NET. kenapa bil selalu lambat dtg ke rumah ku , apa bila aku dah lepas masa ku bayar bil maka bil tm net tertinggal ke next bil sama bil ayer, electricty, bil Astro dan sebagainya.Disini saya minta kirim kan bil aku punya, sebelum 8h.b seterus.T.Q, Kalau masih lambat aku akan denda t.m net 10 ringgit sebab tmnet putung aku punya line.aku bayar 10 ringgit.(hati sakit)

    2011-10-06 01:31:35

  • Saya mr-Asin anak Pali,Desa indah dari miri sarawak bagi peringatan kepada T.M NET. kenapa bil selalu lambat dtg ke rumah ku , apa bila aku dah lepas masa ku bayar bil maka bil tm net tertinggal ke next bil sama bil ayer, electricty, bil Astro dan sebagainya.Disini saya minta kirim kan bil aku punya, sebelum 8h.b seterus.T.Q, Kalau masih lambat aku akan denda t.m net 10 ringgit sebab tmnet putung aku punya line.aku bayar 10 ringgit.(hati sakit)

    2011-10-06 01:24:58

  • TERMINATION CONFIRMATION SLIP BAGI AKAUN L502010210801 EFFECTIVE 2011-03-10 TAPI SEHINGGA SEKARANG BULAN JULAI MUNGKIN SETERUSNYA BAYARAN BULANAN DITUNTUT SEOLAH2 AKAUN MASIH AKTIF. SURAT MAKLUM PERKARA DI ATAS DAH DUA KALI HANTAR KE BAHAGIAN KHIDMAT PELANGGAN, PETI SURAT 13232 NAMAPAK MACAM POS TIDAK HANTAR KEPADA PENERIMA TM BHD. APA YANG TAK KENA?

    2011-08-03 00:11:17

  • SLMT PGI. SAYA NAIJIM DIUN.BIL STREAMYX. TKH BIL. 16/07/11. TUNGGAKAN RM190.60, CAJ SEMASA RM356.60 JUMLAH PERLU DIBAYAR RM547.20. SETIAP BULAN SAYA BAYAR BIL STREAMYX MELALUI ATM BSN DENGAN MENGGUNAKAN NO. AC.D45373-604-0209. BOLEH BERI PENJELASAN KEPADA SAYA, KENAPA JADI BEGINI? SAYA BOLEH DIHUBUNGI .HP.0138333378. TQ

    2011-08-01 21:10:05

  • saya mohamad yasin b.samat no akaun A920013040208 akaun streamyx kenapa tak dapat bil hanya sekali bulan feb 2011 je.Boleh tak tm email je bil saya tiap bulan pada saya.yasins@proton.com atau sin.proton@yahoo.com.

    2011-07-25 10:19:20

  • saya membayar bil hari ini setelah tamat tempoh bil semalam.adakah saya boleh menggunakan internet petang inij juga.thanks,,,

    2011-07-02 07:13:24

  • Slm/slmt pg/ptg saya Harisah bin Kobol,akaun no:20110-515-258-105..saya punya stremyx bulanan Rm68..kenapa pulak saya kena bayar Rm136...skrg jd RM 204

    2011-04-22 05:41:04

  • my account: 20110-509-077-077 name liew fui yee ,kenepa bulan lepas aku bayaran RM 2.00,sekarang kena bayaran RM 114 sebenarnya aku ambil streamyx package RM 38 sahaja ,jadi kenapa mau caj aku lebih .

    2011-04-07 06:17:19

  • saya kamal .no akaun B94299-925-0109 masih belum menerima bil untuk bulan mac.tiada masalah seperti ini untuk bulan yang lepas. saya mahu kepastian agar tidak berlaku tunggakan.

    2011-03-28 09:41:26

  • My Streamyx account no: D93880-113-0109 and I am a customer for TM internet since 1996 that is 15 year customer. Today My Internet Line was cut because I am late in making payment one month. I paid by online Citibank and gave my approval code 375827 paid RM 330 that is extra payment one month in advance as well. The Billing Department told me only after 4 days they will reconnect my Internet line back. Our prime ministers economic transformation plan, PEMANDU , KPI and what not does not mean anything to TM, Until the government release the last mile for open market and competition, We are going to suffer. I was customer of Celcom for 14 years and after years of insults and suffering when the Number portability was introduced I switched to DIGI and now I get better rate and very happy with the service. Ya Allah when will you remove the Monopoloy of TM. This should be the first thing on our PM's agenda in economic transformation program. Evolution is a great natural process where it new species are born that can survive better in the current environment while the weaker species die. So be it let us the open market take care of TM and we shall see if it can survive or go extinct.

    2011-03-22 09:16:06

  • i'm valearie ann chin oi leen...i took the rm68 streamyx package but de baill came wit rm268.50...i only used it for 3weeks..y is the bill so high?

    2011-02-25 04:45:55

  • my account:20110-507-444-302 hasron bin ab razak, saya ambil streamyx package rm68, kenapa saya dapat bil kena bayar rm133.50

    2011-02-18 22:47:21

  • TM's failures are to be expected. They have zero tollerance for your mistakes and even provide icing on your cake after burying you. I was travelling extensively for about 1 1/2 months and forgot to pay me combined tmnet & streamy bill. I got a “normal” reminder phone call on my landline that my bill was overdue. warm and nice, no mention of line being cut. I paid on-line within 10 minutues and received e-mail confirmation from my bank. TM did not update the system and 4 days later, they cut my line, without any notice. Upon realising this, I called 100 (I couldn’t evel dial 103 as that is a charged number)and gave payment details, they said it will take up to 24 hours to re-open my line. They said up to today (5 days from payment) the system has not captured my online payment. The service level is slower than the Government Agencies! You can get an International passport in 1 hour, get black-listing uplifted in 2, get road tax in 10 mintues. TM/Streamyx needs 5 days to update! Why, they control the land-lines in most locations – and they are a near-monopoly. If you don’t like them, cancel your landline and rely on handphones. If you are outside Klang Valley, you can’t get wireless broadband, so you have to endure TMnet’s antics. I pray that they go bankrupt or they offend someone big politically and get roasted by the government creating a rival...

    2010-11-17 02:45:47

  • cannot online internet

    2010-08-01 07:44:13

  • wrong package quoted. S/b Streamyx RM60-00 plus RM10-00 Name: Yap Lee Chan Tel: 05-5260089 Account No: L20202-960-0205 Please rectify as soon as possible

    2010-07-02 22:47:06

  • i found so meny mistakes in you TM online. totally this system is a useless one.

    2010-02-24 21:18:55

  • i can only see last month hour usage but not this month's hour usage,i cant check how much i have used this month

    2010-02-21 04:38:39

  • how to check my streamyx bill online?

    2010-02-09 23:58:12

  • canot la

    2009-09-19 10:24:11

  • how to check my streamyx bill via online.(acai23@streamyx.com)

    2009-05-16 11:08:55 (acai23 See Profile)

  • i am unable to connect to tmbill webpage

    2009-02-11 09:06:02

  • SAYA WAN SAPINAH BT WAN AHMAD.TOLONG SEMAK PEMBAYARAN BILL STREAMYX YANG SAYA BUAT KEPADA AKAUN NO.(20070304451510) DAN NO AKAUN (Z930856740201).BERAPA JUMLAH SEBENAR YANG SAYA KENA BAYAR. SAYA TELAH MEMBUAT PEMBAYARAN MELALUI MAYBANK2U. SAYA MENGHADAPI KEKELIRUAN.SAYA TELAH MEMBUAT PEMBAYARAN TUNGGAKAN SEBNYA RM264.00 BERMAKNA BAYARAN TERSEBUT UNTUK 4 BULAN X RM66-00.BULAN MEI DAN JUN SAYA RASA TELAH DIBUAT PEMBAYARANYA.JADI SAYA MINTA PIHAK TUAN MEMBUAT PELARASAN DAN MAKLUMKAN KEPADA SAYA SECEPAT MUNGKIN.SEKIAN TERIMA KASIH.SAYA BOLEH DIHUBUNGI MELALUI NO 013-4414108 ATAU EMAIL :wajadajaya@yahoo.com.my.T.Kasih.

    2008-09-08 08:59:01

  • Re:My Account:A40021-386-0102 Stephen Teo Siew Huah, Tuan, When I install the streamyx package from your agent Mr. William of Penang, I did not order the modem to be sent to me. But unfortunetely it was sent to me, so I have to pay RM 25 for it which I did not ask for it. Also I was charged RM44 double for the 1st month, this did not speculated in your contract. Therefore I conder this is a dishonest deal. Please give me a good explanation or I shall terminate my service with immediate effect. I'm very disappointed with your along type management/service.

    2008-03-25 01:50:44



Expand got feedback?

by ThirdShifter See Profile
last modified: 2004-07-31 16:36:09