dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
67089
share rss forum feed

xfezz2

join:2005-12-13
Mokena, IL

Problems loading google (DNS issues possibly?)

Well this just started happening a few days ago. All other web pages would load, except google. So my first thought was to run a full virus scan and check for spyware to make sure nothing was infected or hijacked. Both clean. Then I went to check my host file. That too is clean.

Well I "yahooed" and came across a gentleman that was running into the same problem as I am. He too is using Comcast as his ISP and he knew of other people that were having a similar issue as well. In order for him to get google loading again he had to unplug his router and power cycle his modem.

So I thought what the heck I'll try it. And well what do you know it works. But after a day or so I'd run into the same problem and I'd have to reset my modem and router again.

I was just wondering if anyone else is having the same issue or what may be causing it?



Dgurion

@comcast.net

Yes, Im having the same problem here also. It works for a while and then turns off. I know it has nothing to do with my computer, as it does this with a clean Windows XP install, and also a clean Linux install. So, it can't be adware/virus related.

Maybe its Comcast being Comcastic.


jaminus

join:2004-10-14
Arlington, VA
reply to xfezz2

I've had the same problem from time to time over the past few weeks. I think its just Comcast being Comcastic.



NormanS
I gave her time to steal my mind away
Premium,MVM
join:2001-02-14
San Jose, CA
kudos:11
Reviews:
·SONIC.NET
·Pacific Bell - SBC

said by jaminus:

I've had the same problem from time to time over the past few weeks. I think its just Comcast being Comcastic.
I suspect it is more likely Google. espaeth See Profile has already explained it in another Comcast thread on Google difficulties.

»[Connectivity] Google blocked or down!?
--
Norman
~Oh Lord, why have you come
~To Konnyu, with the Lion and the Drum

andyross
Premium,MVM
join:2003-05-04
Schaumburg, IL
reply to xfezz2

This is affecting many people with many different ISP's. There have been posts from AT&T DSL and others with similar issues. Sometimes, altering wireless connections and some forms of wireless security make it work.


PaisanDom

join:2006-06-26
Utica, MI
reply to xfezz2

For the last few weeks around 8-10PM, google.com, www.google.com, images.google.com, and maps.google.com will not load for a few hours.

But, video.google.com & news.google.com and everything else work.



Guestt

@comcast.net
reply to xfezz2

Iv'e been having the same problem, but its not only affecting google, its also affecting Limewire


c33v33

join:2003-10-14
Chicago, IL
reply to xfezz2

Same problem. Started a few days ago.

I'm guessing Comcast DNS issues. »64.233.187.99 works for google, but not »www.google.com.

I notice this happens at night for me. Google works during the afternoons. Not sure why.


u475700
Premium
join:2004-02-16
reply to xfezz2

I've encountered this problem with google and several other sites when I select them from the drop down for the address bar in Internet Explorer. However, once I press enter key the page appears almost imediately.



EnasYorl
Thieves World

join:2001-12-02
West
Reviews:
·Anveo

1 edit
reply to xfezz2

said by xfezz2:

Well this just started happening a few days ago. All other web pages would load, except google. So my first thought was to run a full virus scan and check for spyware to make sure nothing was infected or hijacked. Both clean. Then I went to check my host file. That too is clean.

Well I "yahooed" and came across a gentleman that was running into the same problem as I am. He too is using Comcast as his ISP and he knew of other people that were having a similar issue as well. In order for him to get google loading again he had to unplug his router and power cycle his modem.

So I thought what the heck I'll try it. And well what do you know it works. But after a day or so I'd run into the same problem and I'd have to reset my modem and router again.

I was just wondering if anyone else is having the same issue or what may be causing it?
»www.opendns.org :P


espaeth
Digital Plumber
Premium,MVM
join:2001-04-21
Minneapolis, MN
kudos:2
Reviews:
·Vitelity VOIP
reply to c33v33

This could be a problem with Comcast DNS if they are caching records longer than Google's advertised TTL. Using Comcast's DNS servers, can you run "nslookup" and do the following:

> set debug
> www.google.com

The output at the end should have something that looks like this:

    QUESTIONS:
        www.google.com, type = A, class = IN
    ANSWERS:
    ->  www.google.com
        canonical name = www.l.google.com
        ttl = 82165 (22 hours 49 mins 25 secs)
    ->  www.l.google.com
        internet address = 64.233.167.147
        ttl = 238 (3 mins 58 secs)
    ->  www.l.google.com
        internet address = 64.233.167.99
        ttl = 238 (3 mins 58 secs)
    ->  www.l.google.com
        internet address = 64.233.167.104
        ttl = 238 (3 mins 58 secs)
 

What do you get back for TTL values when it's not working? Google has their www.l.google.com records set to a 300 second (5 min) time to live (ttl), so if you see a number bigger than that in the addresses that resolve for www.l.google.com you could very well have a DNS issue.

-Eric


tshirt
Premium,MVM
join:2004-07-11
Snohomish, WA
kudos:4

google has verified it was a DNS error (or hack? or problem with the Web Accelerator Beta?) that then spread to other ISP's DNS.
Since many who didn't get google.com but instead got google.corn.net a hack seems likely.



cork1958
Cork
Premium
join:2000-02-26
reply to xfezz2

Seems to be a rash of sites having dns issues on the various forums I visit.


u475700
Premium
join:2004-02-16
reply to xfezz2

I encountered this problem today with another ISP besides Comcast.



B728320

@comcast.net
reply to xfezz2

I have this problem every night on my Comcast connection. Every other site works including mail.google.com, but nothing that is www.google.com/. It only happens in the evening. It works fine during the day all day every day. It seems odd that it would only not work at night?

Has Comcast posted anything about it?



sortofageek
Runs from Clowns
Premium,Mod
join:2001-08-19
kudos:21

1 edit
reply to xfezz2

See also:

»google down?
»Comcast blocking google?
»[Connectivity] Google problems?
»[Connectivity] No access to google.com from a certain comcas

--
Join Team Helix * I am praying for these friends .



Comspastic

join:2007-10-22
Seattle, WA
reply to xfezz2

This problem is with Google's DNS Registration. gmail works but google.com cant resolve, IPs. It's been on going for some time now, rumor around is that they had a some hardware get cracked and routing tables rewritten causing major outages.



pokesph
It Is Almost Fast
Premium
join:2001-06-25
Sacramento, CA
kudos:1
Reviews:
·Comcast
reply to xfezz2

once again can't load google or gmail.. this time looks like level3's the issue..

C:\PPN>tracert mail.google.com
 
Tracing route to mail.google.com [209.85.199.83]
over a maximum of 30 hops:
 
  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  ppn.comcast.net [192.168.2.1]
  2    36 ms    10 ms     7 ms  73.74.8.1
  3    11 ms    39 ms     *     ge-5-10-ur01.sacramento.ca.sacra.comcast.net [68
.87.212.213]
  4     6 ms     *       40 ms  68.87.212.9
  5     *       13 ms    15 ms  te0-7-0-0-ar01.oakland.ca.sfba.comcast.net [68.8
6.90.138]
  6    14 ms    45 ms    14 ms  68.86.85.77
  7    16 ms    47 ms    17 ms  COMCAST-IP.car2.SanJose1.Level3.net [4.79.43.134
]
  8    15 ms    17 ms    47 ms  te-4-4.car2.SanJose1.Level3.net [4.79.43.133]
  9    57 ms    17 ms    17 ms  vlan99.csw4.SanJose1.Level3.net [4.68.18.254]
 10    60 ms    18 ms  4294967283 ms  ae-91-91.ebr1.SanJose1.Level3.net [4.69.13
4.205]
 11    40 ms    35 ms    36 ms  ae-3.ebr1.Seattle1.Level3.net [4.69.132.50]
 12    33 ms    33 ms    64 ms  ae-11-55.car1.Seattle1.Level3.net [4.68.105.130]
 
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18    48 ms    44 ms    12 ms  rv-in-f83.google.com [209.85.199.83]
 
Trace complete.
 
very annoying..

--
Webmaster - Steve
- - - - - - - - - - - -
»ppnhosting.com
»www.1-gb.net
»pokemonpalace.net


EG
The wings of love
Premium
join:2006-11-18
Union, NJ
kudos:9

said by pokesph:

once again can't load google or gmail.. this time looks like level3's the issue..

C:\PPN>tracert mail.google.com
 
Tracing route to mail.google.com [209.85.199.83]
over a maximum of 30 hops:
 
  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  ppn.comcast.net [192.168.2.1]
  2    36 ms    10 ms     7 ms  73.74.8.1
  3    11 ms    39 ms     *     ge-5-10-ur01.sacramento.ca.sacra.comcast.net [68
.87.212.213]
  4     6 ms     *       40 ms  68.87.212.9
  5     *       13 ms    15 ms  te0-7-0-0-ar01.oakland.ca.sfba.comcast.net [68.8
6.90.138]
  6    14 ms    45 ms    14 ms  68.86.85.77
  7    16 ms    47 ms    17 ms  COMCAST-IP.car2.SanJose1.Level3.net [4.79.43.134
]
  8    15 ms    17 ms    47 ms  te-4-4.car2.SanJose1.Level3.net [4.79.43.133]
  9    57 ms    17 ms    17 ms  vlan99.csw4.SanJose1.Level3.net [4.68.18.254]
 10    60 ms    18 ms  4294967283 ms  ae-91-91.ebr1.SanJose1.Level3.net [4.69.13
4.205]
 11    40 ms    35 ms    36 ms  ae-3.ebr1.Seattle1.Level3.net [4.69.132.50]
 12    33 ms    33 ms    64 ms  ae-11-55.car1.Seattle1.Level3.net [4.68.105.130]
 
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18    48 ms    44 ms    12 ms  rv-in-f83.google.com [209.85.199.83]
 
Trace complete.
 
very annoying..

What issue does that trace reveal ?

The destination server was reached.

misbehave

join:2003-09-08
Renton, WA
reply to xfezz2

I am having the same problem....



NormanS
I gave her time to steal my mind away
Premium,MVM
join:2001-02-14
San Jose, CA
kudos:11
Reviews:
·SONIC.NET
·Pacific Bell - SBC

said by misbehave:

I am having the same problem....
So are a bunch of 'at&t Yahoo! HSI' customers...

»Can't access Google domains.
--
Norman
~Oh Lord, why have you come
~To Konnyu, with the Lion and the Drum

xfezz2

join:2005-12-13
Mokena, IL
reply to xfezz2

Well at first I thought it was just me. I'm kind of relieved that its not. But at the same time it seems like a major issue. Hopefully it will be sorted out soon.

I'm still having issues. Mostly at night and the modem/router reset trick doesn't always work anymore.



pokesph
It Is Almost Fast
Premium
join:2001-06-25
Sacramento, CA
kudos:1
Reviews:
·Comcast

1 edit
reply to EG

said by EG:

What issue does that trace reveal ?

The destination server was reached.
it may have been reached BUT it times out in a browser so it's for all intents and purposes dead and unreachable.

it did however fix itself within approx 30 mins.


espaeth
Digital Plumber
Premium,MVM
join:2001-04-21
Minneapolis, MN
kudos:2

Can you paste up a trace for when it's working? Does the hop count change?



gv452

@comcast.net
reply to xfezz2

Same issue.


scottwed

join:2005-06-23
Lehi, UT

Having the same issue. Using UT Comcast, all other websites work fine. Have to use alternate DNS IP to reach google.com. Problem is lasting hours each night. The problem always includes multiple Reset packets (part of the TCP header).

For some bizarre reason, I noticed that when the google.com problem happens, I can't reconnect my Hamachi VPN client. If the vpn session was already up, then it continues to work. If you reset the VPN connection, it will fail as it rotates through:

bravo.hamachi.cc, charlie.hamachi.cc, delta.hamachi.cc, could be more, I'm guessing there is also an alpha.

Anyone else also having the Hamachi problem at the same time?


scottwed

join:2005-06-23
Lehi, UT

Did some more research. I set up a 2 minute interval with wget (A web reques tool), and turned on a packet sniffer to track all Reset packets. I started the trace at ~9:50pm local time, and the problem goes away at 12am local time.

It's very consistent, I receive a properly formed Reset packet, along with another reset packet with a static sequence number. In my case, the static sequence number is 12503. The odd reset packet is sent in reply to web requests to google.com and vpn login requests to Hamachi's login servers. The problem goes away for both sites at ~midnight.

The double reset reply has the signature of the Sandvine Packet shaping appliance, known to be used by Comcast: »torrentfreak.com/images/comcast-rst1.txt

My understanding is that some ATT HSI customers are also experiencing this issue.

For the record, there is no way that this issue is related any type of Wireless encryption protocol used by an end-user or DNS configuration problem. I can consistently reach google.com using an external proxy server, and computers on other ISPs.

I'm starting to think we are getting caught in some sort of private battle between Comcast/ATT and Google.



MrDaBomb

@netriver.net
reply to xfezz2

I've been having the same problem the past few months. I talked with Tier 1 support at Comcast last night for about an hour. We reset my modem 4 times, my router, even plugged in my laptop directly to the modem. (It was more to humor the tech lady than any hope of that actually fixing it.) I've got a network engineer calling me back within a day or so. I spoke with my friends that have comcast and they all experience the exact same issue.

I wonder if their packet filter is seeing all the customer requests to google as a DDoS and blocking it for a few hours (like 4). It could be possible.

The great thing is that I can ping google.com, connect to it from my servers (who are on Global Crossing), but all HTTP traffic gets very swiftly reset.



Comspastic

join:2007-10-22
Seattle, WA
reply to xfezz2

I happen to know a couple of IT guy's for google here in Seattle, apparently the issue is caching servers for dns not getting updates on comcasts end.



telcolackey5
The Truth? You can't handle the truth

join:2007-04-06
Death Valley, CA

said by Comspastic:

I happen to know a couple of IT guy's for google here in Seattle, apparently the issue is caching servers for dns not getting updates on comcasts end.
Posts are saying that the problem is more than Comcast's caching servers, so what is Google doing differently that is causing this?