dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
3
share rss forum feed

jay_rm

join:2002-04-12
Netville

3 edits
reply to ptrowski

Re: [VoIPo] DTMF tones galore....

said by ptrowski:

I am going to enter a ticket, but over a 10 minute or so call with my wife I heard no less than 6 DTMF tones come across.

I assume as usual I am the only one having this issue?
Hmmm - DTMF talk-off...

Did it just start to happen with your new PAP ? I believe there are parameter adjustments that can be made in the TA settings. It's always been my understanding that DTMF talk-off is a shortcoming in the terminal adapter, not with the provider.

I used to have that problem on Vonage a lot (Motorola adapter), a little on SR (that awful Innomedia adapter), never on my current VT line (both a PAP2 and a SPA) and have yet to hear it on VOIPo (either with the Grandstream or PAP). Your wife voice is just in that 'sweet spot'. Like that Monty Python sketch, have her talk in a lower (or higher) register !


ptrowski
Got Helix?
Premium
join:2005-03-14
Putnam, CT
kudos:4
said by jay_rm:

said by ptrowski:

I am going to enter a ticket, but over a 10 minute or so call with my wife I heard no less than 6 DTMF tones come across.

I assume as usual I am the only one having this issue?
Hmmm - DTMF talk-off...

Did it just start to happen with your new PAP ? I believe there are parameter adjustments that can be made in the TA settings. It's always been my understanding that DTMF talk-off is a shortcoming in the terminal adapter, not with the provider.

I used to have that problem on Vonage a lot (Motorola adapter), a little on SR (that awful Innomedia adapter), never on my current VT line (both a PAP2 and a SPA) and have yet to hear it on VOIPo (either with the Grandstream or PAP). Your wife voice is just in that 'sweet spot'. Like that Monty Python sketch, have her talk in a lower (or higher) register !
Yes, this just started with the PAP2. I never had the issue before hand.
--
"So, Lone Starr, now you see that evil will always triumph because good is dumb."

Have you been touched by his noodly appendage? »www.venganza.org


burris
Premium
join:2000-08-22
Miami, FL
All kidding aside, I'm sorry to hear that you are having so many problems.

On of the previous suggestions in a post, talked about the possibility of something related to your router and since you have the PAP2, it sits behind.

Way back, I had a terribly reliable, but older USR MaxG router. Solid as could be for my network and all else, but for whatever reasons, it would never play nice with any VOIP I had. Some of the times it would work, but too many times it had its own mind.

I think I remember you have a Linksys with all the bells and whistles. If I were sitting at your desk, I would default the router and set it up vanilla for however you connect to your ISP. Forget about QOS for the moment...maybe forever, and give it a shot.
Although I went through a bunch of routers after my discovery, I ended up with a wonderful ASUS WL-520GU...sets itself up, has QOS if you think you need it, I don't.

Just a suggestion. There's no reason you shouldn't be working. Both my PAP2Ts are provisioned by VOIPo, so something must be working right.


ptrowski
Got Helix?
Premium
join:2005-03-14
Putnam, CT
kudos:4
The only thing non vanilla on it is the port forwarding we did last night and the static IP I set the PAP up with. No QoS, nothing fancy at all.

The GS was behind the router and that never had the issue so I am hesitant to think it ts the router.


dbmaven
There's no shortage
Premium,Mod
join:1999-10-26
Sty in Sky
kudos:3
Reviews:
·VOIPO
·Optimum Online

2 edits
You may have posted it - but what router/firmware?

I'm working through some weirdness with support that has only been happening with the PAP2, not the GS502 - and the deeper we get the more I'm beginning to think it's a problem with the router/firmware. I could be completely off-base - and we'll keep diving deeper with it.

My setup:
Cablevision/OOL Motorola SBV5120 cable modem provisioned 30 down/5 up
Linksys WRT610N firmware 1.00.02 B10
PAP2T (or GS502) hangs directly off a wired port on the router.
D-Link 8 Port Gig-E switch for other wired devices

On the router, I have SPI Firewall disabled (it used to be enabled pre-January and the 502 worked fine)
Port Forwarding ports 5060-5081 (in case ports need to be changed) to the PAP2T
No QOS (don't really need it with 30/5 )
No port-triggering or DMZ (although when using the 502 I put it in the DMZ)


ptrowski
Got Helix?
Premium
join:2005-03-14
Putnam, CT
kudos:4
It is a WRT54G v4 running the most recent version of Tomato.

me1212

join:2008-11-20
Pleasant Hill, MO

1 edit
If the router is working correctly, I can say that the router and ATA r compatible, I use the wrt54g too..


burris
Premium
join:2000-08-22
Miami, FL
reply to ptrowski
said by ptrowski:

It is a WRT54G v4 running the most recent version of Tomato.
Been there, done that and with a Linksys and I wondered why.

Again, I would try it default..out of the box-just to see what happens.


ptrowski
Got Helix?
Premium
join:2005-03-14
Putnam, CT
kudos:4
said by burris:

said by ptrowski:

It is a WRT54G v4 running the most recent version of Tomato.
Been there, done that and with a Linksys and I wondered why.

Again, I would try it default..out of the box-just to see what happens.
I can, but the issue is I have another one down stairs set up in bridge mode with the xbox 360 and Directv connected to it that was a witch to configure. So I may just try to buy a new one and do that.
--
"So, Lone Starr, now you see that evil will always triumph because good is dumb."

Have you been touched by his noodly appendage? »www.venganza.org


burris
Premium
join:2000-08-22
Miami, FL
Buy is somewhere that will take it back with no restocking charge.


ptrowski
Got Helix?
Premium
join:2005-03-14
Putnam, CT
kudos:4
said by burris:

Buy is somewhere that will take it back with no restocking charge.
True. I just don't see how the router can be faulty when the 502 worked like a champ except for the dropped registration. All of these issues really started after the 502 was swapped out. At this point I may take a dropped registration or two so I don't have 2-3 other issues.
--
"So, Lone Starr, now you see that evil will always triumph because good is dumb."

Have you been touched by his noodly appendage? »www.venganza.org

me1212

join:2008-11-20
Pleasant Hill, MO
You may be able to get a working GS ATA, if you pay for all the shipping.

slow mo

join:2002-03-19
USA
reply to ptrowski
said by ptrowski:

said by burris:

Buy is somewhere that will take it back with no restocking charge.
True. I just don't see how the router can be faulty when the 502 worked like a champ except for the dropped registration. All of these issues really started after the 502 was swapped out. At this point I may take a dropped registration or two so I don't have 2-3 other issues.
Did you rule out a faulty PAP2T? Linksys has its % as well, smaller maybe.

jay_rm

join:2002-04-12
Netville
reply to ptrowski
said by ptrowski:

It is a WRT54G v4 running the most recent version of Tomato.
FWIW, I'm running a Buffalo router with Tomato V1.23 - no issues. The router manufacturer shouldn't be in play - if the hardware boots up, it's simply a platform for the Linux code.

dcm

join:2008-09-12
Pennsylvania
reply to ptrowski
said by ptrowski:

I just don't see how the router can be faulty when the 502 worked like a champ except for the dropped registration. All of these issues really started after the 502 was swapped out.
Stupid question, but is the PAP2 plugged into the same LAN port that you used for the 502? Have you tried other LAN ports? Other cables?


montano

join:2001-04-29
Central Cali
reply to ptrowski
said by ptrowski:

It is a WRT54G v4 running the most recent version of Tomato.
I'd be willing to bet that Tomato is causing some of your issues. I used it for the last few years without ever having any problems. Updated from v19 to v23 and it seemed like I had problems non-stop. Tried going down to v22, still had issues.

Just for sh!ts and giggles, I switched to DD-WRT and all my issues have vanished.

Just my .0000000002 cents


unknvoip
RIP goose
Premium
join:2006-07-25
Rochester, NY
kudos:1
Reviews:
·ViaTalk
said by montano:

I'd be willing to bet that Tomato is causing some of your issues......
Ptrowski,

On the chance that you issues are related to the version of Tomato you are running, you might want to try V21. That is the version I am running and I know you know how well my setup has been running.

I forget why I didn't try V22 or 23 when they came out, but I think I remember hearing of some issues.

There has got to be a logical explanation.


burris
Premium
join:2000-08-22
Miami, FL
Unless one is a glutton for punishment, I don't know how anyone can do proper troubleshooting unless they strip down to the core and work from there.
Otherwise you are beating your head against the wall.

Computers are evil..