dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
8451
share rss forum feed

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON

Unable to connect to IPv6 Newsgroups

Hello,

I am trying to connect to the IPv6 newsgroups using the Gateway 6 client. Unfortunately I am encountering errors such as timeouts, etc.

Is anyone else experiencing the same issues?

Thanks,
D


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
Witch servers?

Some of the free ones dont work anymore.

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON
Hello,

I am using the following servers:
reader.ipv6.xsnews.nl
newszilla6.xs4all.nl
news.ipv6.eweka.nl

Are they all down?

Thanks,
D

justsomeguy8

join:2007-10-08
N5M3Z3
said by ddasilva99:

Hello,

I am using the following servers:
reader.ipv6.xsnews.nl
newszilla6.xs4all.nl
news.ipv6.eweka.nl

Are they all down?

Thanks,
D
Maybe your IPV6 tunnel or whatever you are using is down.

telnet news.ipv6.eweka.nl 119
Trying 2001:4de0:1::1:1...
Connected to news.ipv6.eweka.nl.
Escape character is '^]'.
201 news.ipv6.eweka.nl NNRP Service Ready - ipv6@eweka.nl (no posting).

telnet newszilla6.xs4all.nl 119
Trying 2001:888:0:18::119...
Connected to newszilla.ipv6.xs4all.nl.
Escape character is '^]'.
201 dreader30.news.xs4all.nl NNRP Service Ready - newsmaster@xs4all.nl (no posting).

the xsnews.nl one seems to actually be down though.


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
reader.ipv6.xsnews.nl requires a username and password and its about 50% uptime.

enter you e-mail address.
»www.xsnews.com/ipv6/ipv6_aanvraag.php


Jabber

join:2006-06-19
Scarborough, ON
reply to ddasilva99
Hey,

Just tried all three and, at the moment, it looks like Eweka's the only one up right now.

XS News was up a few days ago, I believe, but newszilla hasn't been working for the past week or two (or I just haven't checked it).


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
Reviews:
·Xcelerate Broadb..
·Windstream
I was alble to telnet in to telnet newszilla6.xs4all.nl just now.

201 dreader18.news.xs4all.nl NNRP Service Ready - newsmaster@xs4all.nl (no posting).
 

Can you post a tracert newszilla6.xs4all.nl ?

Tracing route to newszilla.ipv6.xs4all.nl [2001:888:0:18::119]
over a maximum of 30 hops:
 
  1    <1 ms     *       14 ms  router-laptopserver.ipv6.napshome.local [2001:49
78:103:0:211:43ff:fe61:c356]
  2    36 ms    35 ms    35 ms  sixxs-tunnel-gw-uschi02.ipv6.napshome.local [200
1:4978:f:7::1]
  3    36 ms    36 ms    38 ms  sixxs.ge-0.0.0-30.core1.chi.bb6.your.org [2001:4
978:1:400::ffff]
  4    37 ms    36 ms    36 ms  ibx-chi.ip6.tiscali.net [2001:504:0:4::3257:1]
  5    58 ms    57 ms    56 ms  xe-2-1-0.nyc20.ip6.tinet.net [2001:668:0:2::1:1481]
  6   154 ms   153 ms   178 ms  xe-5-2-0.lon11.ip6.tinet.net [2001:668:0:2::1:1072]
  7   152 ms   202 ms   156 ms  xe-8-2-0.ams10.ip6.tinet.net [2001:668:0:2::1:181]
  8   154 ms   151 ms   155 ms  2001:668:0:2::1:792
  9   154 ms   155 ms   199 ms  xs4all-internet-gw.ip6.tinet.net [2001:668:0:3::6000:102]
 10   154 ms   154 ms   154 ms  0.so-2-0-0.xr3.3d12.xs4all.net [2001:888:0:108::1]
 11   153 ms   153 ms   154 ms  newszilla.ipv6.xs4all.nl [2001:888:0:18::119]
 
Trace complete.
 

--
ASUS M4A79T Deluxe | AMD Phenom II x3 720 BE AM3 w/4 Cores @ 3.41Ghz(OC) | 4Gb DDR3 Memory @ 1600mhz | Sapphire ATI HD4870 1GB 800mhz/1000mhz(OC) | 2x500GB HDD's Raid 0 | Windows 7 Ultimate x64 Build 7600 (RTM) | Windstream DSL 12m (14.9m Sync)/766k

anynomous

join:2003-06-25
montreal
eweka and newszilla6 are working for me
xsnews is down

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON

1 edit
Is everyone using Gateway6 as their IPv6 client?


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
I'm tunneled though your.org using the sixxs client.


Jabber

join:2006-06-19
Scarborough, ON

3 edits
reply to ddasilva99
Ah-ha, figured out why it wasn't working for me. I forgot that I had changed the # of connections in GrabIt to 0 for newszilla while I was testing some stuff out.

Now that that's solved, it looks like all three are working as I'm currently grabbing some TV shows from XS News right now.

I'm tunneled through Hurricane Electric (tunnelbroker.net).

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON
Jabber,

How did you setup Hurricane Electric as your IPv6 solution?

Thanks,
D


Jabber

join:2006-06-19
Scarborough, ON
Hey,

I followed the instructions on this page.

The problem with using HE is that every time your IP changes (assuming that you have a dynamic IP), you have to change it on their website in order for everything to work. I'm not sure if that's the same with Gateway6 as I haven't looked into it.

I currently use Zeroshell (on VirtualBox) and I have a script that runs whenever it starts up so that it changes my IP on HE's website. I realize it's probably a complicated way of using newsgroups but I don't use newsgroups all the time so it's a simple process for me to boot up VirtualBox and simply change my gateway to Zeroshell's IP.

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON

3 edits
Hi Jabber,

Thanks for your note. Here are the steps I took on my Windows 7 machine:
1) Registered an account with Tunnelbroker
2) Setup a regular tunnel using my WAN IP
3) Enabled ICMP echos on my DD-WRT router
4) Copied the text provided to me by Tunnelbroker.net into a batch file
5) Added the entry to the newszilla IPv6 newsgroup with port 1119.
6) Configured SabNZBD to use port 1119

Unfortunately I am not getting any connectivity to the site. Is there anything I am not doing properly?

Also, could you please note which protocols/services are installed under your NIC (ie MS Client Networks, TCPIP, etc)?

Thanks,
D


Jabber

join:2006-06-19
Scarborough, ON
Is the IPv6 working at least? Or, is nothing working at all?

If it's the former, ensure that the newsgroup has the IP of: 127.0.0.1. The only difference between newsgroups should be the port numbers, assuming that you're following the page that I linked. You can also try telnet-ing or performing a trace route to the IPv6 newsgroups as napsterbater and justsomeguy suggested previously. In the event that the trace route and telnet are successful, then something's probably misconfigured in SabNZBD.

If it's the latter, make sure your current IP is the one that HE has in your account.

I haven't changed anything in the NIC settings so everything should be default, I believe. You can confirm that your IPv6 is working (or not working) by going to sites like: »whatismyv6.com/

Hope that helps.


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
Reviews:
·Xcelerate Broadb..
·Windstream

1 edit
said by Jabber:

Is the IPv6 working at least? Or, is nothing working at all?

If it's the former, ensure that the newsgroup has the IP of: 127.0.0.1.

If he dose have IPv6 connectivity he can simply setup the true DNS names of the servers.

What do you mean by the 127.0.0.1? SabNZBD can access IPv6 natively with out redirecting or anything like that.
--
ASUS M4A79T Deluxe | AMD Phenom II x3 720 BE AM3 w/4 Cores @ 3.41Ghz(OC) | 4Gb DDR3 Memory @ 1600mhz | Sapphire ATI HD4870 1GB 800mhz/1000mhz(OC) | 2x500GB HDD's Raid 0 | Windows 7 Ultimate x64 Build 7600 (RTM) | Windstream DSL 12m (14.9m Sync)/766k


Jabber

join:2006-06-19
Scarborough, ON
Ahh, okay. I'm not really familiar with SabNZBD but that's a good thing that you pointed that out. (It's always good to learn something new.)

When using GrabIt (per the previous instructions), you need to stick in 127.0.0.1 so that it acts as a proxy between IPv4 and IPv6 networks. Then, the only difference would be in the port numbers which refer to the various newsgroups.

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON

4 edits
reply to Jabber
Thanks for your post. I changed to port# to correspond with the link you provided and changed all IPs to localhost

Unfortunately I am unable to connect to any IPv6 newsgroups. Any further assistance is appreciated

I have my NIC binded to the following ...

Client for MS Networks
File and Printer Sharing for MS Networks
TCPIP ipv4

C:\Users\Derek>tracert -6 reader.ipv6.xsnews.nl

Tracing route to reader.ipv6.xsnews.nl [2a02:d28:5580:c::101:3]
over a maximum of 30 hops:

1 457 ms 108 ms 109 ms teredo-relay.easycolocate.nl [2a02:728:e:67::82]

2 108 ms 112 ms 108 ms xmr8k-easynet1.as39556.net [2a02:728:e:67::1]
3 110 ms 108 ms 110 ms xmr8k-nikhef1.as39556.net [2a02:728:0:1::2]
4 108 ms 114 ms 109 ms 10ge-amsix.r1.ams5.nl.ipv6.as5580.net [2001:7f8:
1::a500:5580:1]
5 110 ms 109 ms 109 ms reader.ipv6.xsnews.nl [2a02:d28:5580:c::101:3]

Trace complete.

Please note I am unable to telnet the server on port 119


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
If you are using SabNZBD dont set the server to localhost set it to the servers DNS name and set the port to 119, SabNZBD can do IPv6 on its own.

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON
Hi Napsterbater,

I have completed the changes mentioned in your post above. Unfortunately I am not able to connect to the IPv6 newsgroups.

It was working before the weekend. I suspect my Gateway6 client is not working or their service is down. I would prefer to use the HE tunnels since it is free and appears to be more stable than the Gateway6 client.

Can you think of any reasons why I am unable to connect? I do not believe my IPv6 tunnel is working because I am unable to get my IPv6 address from whatismyip.com. What is odd...I can tracert -6 to the IPv6 newsgroup.

Thanks,
D


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
From your tracert's look like you are using a terdo relay not the Gateway6 network.

With the Gateway6 working you should now be setup for IPv6 newsgroups, also try restarting SABnzbd+ in case your IPv6 changed.

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON

2 edits
Hi Nap,

How do I use the HE tunnel rather than the Gateway6 client? Is that the Teredo relay you mentioned in your note?

Here is the code from my windows batch file used to setup the HE tunnel...
netsh interface ipv6 add v6v4tunnel IP6Tunnel 69.196.128.252 216.66.38.58
netsh interface ipv6 add address IP6Tunnel 2001:470:1c:1be::2
netsh interface ipv6 add route ::/0 IP6Tunnel 2001:470:1c:1be::1


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
If you use HE you would have to update your IP on their site every time your IP changes, you could look at Sixxs.net they have a client and it pretty stable.

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON

2 edits
I updated my post below with the windows batch file commands I am using. Do I need to make any changes to my DD-WRT router?

I received the following error when i ran this line...
netsh interface ipv6 add v6v4tunnel IP6Tunnel 69.196.128.252 216.66.38.58

You were not connected because a duplicate name exists on the network. If joinin
g a domain, go to System in Control Panel to change the computer name and try ag
ain. If joining a workgroup, choose another workgroup name.


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
Reviews:
·Xcelerate Broadb..
·Windstream
You will need to forward Protocol 41 to you computers LAN IP (you should set you computer IP to a static IP outside of the DHCP pool)

Add this to DD-WRT's firewall script (administration -> commands and replace 10.0.1.2 with you computers LAN IP)

iptables -t nat -A PREROUTING -i ppp0 -p 41 -j DNAT --to 10.0.1.2
iptables -t filter -A FORWARD -i ppp0 -p 41 -d 10.0.1.2 -j ACCEPT 
 

--
ASUS M4A79T Deluxe | AMD Phenom II x3 720 BE AM3 w/4 Cores @ 3.41Ghz(OC) | 4Gb DDR3 Memory @ 1600mhz | Sapphire ATI HD4870 1GB 800mhz/1000mhz(OC) | 2x500GB HDD's Raid 0 | Windows 7 Ultimate x64 Build 7600 (RTM) | Windstream DSL 12m (14.9m Sync)/766k


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
Reviews:
·Xcelerate Broadb..
·Windstream
reply to ddasilva99
said by ddasilva99:

I received the following error when i ran this line...
netsh interface ipv6 add v6v4tunnel IP6Tunnel 69.196.128.252 216.66.38.58

You were not connected because a duplicate name exists on the network. If joinin
g a domain, go to System in Control Panel to change the computer name and try ag
ain. If joining a workgroup, choose another workgroup name.
Try restarting your computer.
--
ASUS M4A79T Deluxe | AMD Phenom II x3 720 BE AM3 w/4 Cores @ 3.41Ghz(OC) | 4Gb DDR3 Memory @ 1600mhz | Sapphire ATI HD4870 1GB 800mhz/1000mhz(OC) | 2x500GB HDD's Raid 0 | Windows 7 Ultimate x64 Build 7600 (RTM) | Windstream DSL 12m (14.9m Sync)/766k

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON
Tried that and no luck. I think I have screwed up my IPv6 settings. Im going to try and reset them

Is there a way to reset the Teredo tunnel and all IPv6 tunnels/routes added?


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA
netsh interface ipv6 reset

Try that.

ddasilva99

join:2007-02-20
Mississauga, ON

1 edit
Hi Nap,

I performed the command and restarted the system. I encounter the following error...

C:\Users\Derek\Desktop>netsh interface ipv6 add v6v4tunnel IP6Tunnel 69.196.128.252 216.66.38.58
You were not connected because a duplicate name exists on the network. If joining a domain, go to System in Control Panel to change the computer name and try again. If joining a workgroup, choose another workgroup name.

How do I reset the v6v4tunnel?

Here is a list of my IPv6 routes...
C:\Users\Derek\Desktop>netsh interface ipv6 show route

Publish Type Met Prefix Idx Gateway/Interface Name
------- -------- --- ------------------------ --- ------------------------
No Manual 256 ::/0 16 2001:470:1c:1be::1
No Manual 256 ::1/128 1 Loopback Pseudo-Interface
1
No Manual 256 2001:470:1c:1be::/64 16 IP6Tunnel
No Manual 256 2001:470:1c:1be::2/128 16 IP6Tunnel
No Manual 256 fe80::/64 16 IP6Tunnel
No Manual 256 fe80::/64 11 Local Area Connection
No Manual 256 fe80::5efe:10.10.10.10/128 14 isatap.dnshost.com
No Manual 256 fe80::3da7:5850:44e8:b372/128 16 IP6Tunnel
No Manual 256 fe80::a0ae:2321:17e8:3ec1/128 11 Local Area Connectio
n
No Manual 256 ff00::/8 1 Loopback Pseudo-Interface
1
No Manual 256 ff00::/8 16 IP6Tunnel
No Manual 256 ff00::/8 11 Local Area Connection

Thanks,
D


Napsterbater
Meh
Premium,MVM
join:2002-12-28
Milledgeville, GA

1 edit
Try

netsh interface ipv6 show interface

Look for the interface number of "IP6Tunnel" and replace x with that number

netsh interface ipv6 delete interface=x

then recheck

netsh interface ipv6 show routes