dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
5401
share rss forum feed


scaredpoet

join:2001-03-26
Monmouth Junction, NJ
Reviews:
·Comcast

[Connectivity] FYI: New Firmware on SBG6580 - no drops!

Hey guys,

Not sure when it happened, but sometime in the past week, my SBG6580 wireless gateway was FINALLY updated by Comcast. Before it was running 3.1.0, and is now currently running version 3.3.1.0-GA-09-058-NOSH.

From what I understand this isn't totally up to date (there's supposed to be a 3.4.x out there), but, the twice-daily dropouts have completely stopped since at least Tuesday.

Finally my SBG6580 gateway is stable!


JACK3808

join:2012-02-15
Philadelphia, PA
I was having some connectivity issues myself with SBG6580 modem. You said Comcast updated the some of the customer modems, how can I verify this on my unit?

Your inputs are appreciated.


Ripper
Premium
join:2002-02-07
West Palm Beach, FL

1 edit
Sometimes you need to power cycle the modem to get updates.I would try unplugging it and plug it back in,and see what happens.


JACK3808

join:2012-02-15
Philadelphia, PA
Yeah, I have been but still no help.


JACK3808

join:2012-02-15
Philadelphia, PA
reply to scaredpoet
Finally! Version 3.3.1 is uploaded and so far so good. Stay tuned!

anuoldman

join:2007-06-09
Pompano Beach, FL
reply to scaredpoet
I just provisioned a SBG6580 for a comcast customer on the 105Mb tier .... they macced it, it restarted.... they auto pushed 3.3.1... and it pulled down 100+ Mb first try over the 5ghz band no problem....

I would add that the modem was brand new, on 3.1.0, but had firewall enabled with all options including ip flood protect disabled...

so it looks like finally all systems go on the SBG6580 with Comcast....


EG
The wings of love
Premium
join:2006-11-18
Union, NJ
kudos:10
FWIW & FYI check the latest on this here;

»forums.comcast.com/t5/Connectivi···#M148301


scaredpoet

join:2001-03-26
Monmouth Junction, NJ
Reviews:
·Comcast
Yeah, I'm back on 3.1.0 and the twice-daily drops have returned. UGH! It's frustrating that for once we have pretty solid evidence that the gateway can be a good network device given the right firmware.

I'm wondering what "compatibility issues" there were? I certainly didn't see any.