dslreports logo
site
    All Forums Hot Topics Gallery
spc
Search Topic:
uniqs
2384
share rss forum feed


rogerswhat

@rogers.com

Youtube speed lately

Any idea what is going on? I emailed youtube a week ago, no reply.

Any HD videos are loading extremely slow.. it is NOT my connection..
(tonights speedtest: »www.speedtest.net/result/2200728772.png)

Every other video streaming site is loading fine, except youtube.. anyone else experiencing this?


Dones

join:2008-02-14
Toronto, ON
Are you downloading torrents at the same time?

»www.youtube.com/watch?v=aCQSCeDLu1Q

technocar2

join:2009-05-29
Brampton, ON
kudos:2
reply to rogerswhat
Its not just you I have the same problem on Rogers and my VPN as well, I tried both Toronto and New York servers on my VPN and all are super slow on youtube during peak times. I'm starting to think its youtube IP transit links that are saturated because it not node congestion because during peak times the nodes still has 200+Mbps of capacity available to use and my VPN still pulls 100+Mbps during peak times. Also when a video is on rogers cache servers it streams at 75Mbps even during peak times so that's why I think its transit that's saturated.


reply

@rogers.com
reply to Dones
no torrents at all..

i WAS using googles DNS (8.8.8.8) after itunes kept disconnecting while downloading a few months ago, and i turned it off which fixed the problem a bit.. its still not giving me the speed it should though.

Ped_Man

join:2004-03-27
Markham, ON
reply to rogerswhat
Got exactly this same problem for these past two days for any HD steam. It only occurs during the evening.


nekkidtruth
YISMM
Premium
join:2002-05-20
London, ON
kudos:2
Reviews:
·WIND Mobile
·Rogers Hi-Speed
reply to rogerswhat
Definitely having the same issues with Youtube. It's extremely annoying. In my case it appears to be fairly random. One or two videos refuse to buffer and or buffer every few seconds, while trying a third works perfectly fine.

Note: Nothing else going on at the same time. No torrents, downloads or anything else strenuous to the connection.

--
Weeeeeee

technocar2

join:2009-05-29
Brampton, ON
kudos:2
said by nekkidtruth:

Definitely having the same issues with Youtube. It's extremely annoying. In my case it appears to be fairly random. One or two videos refuse to buffer and or buffer every few seconds, while trying a third works perfectly fine.

Note: Nothing else going on at the same time. No torrents, downloads or anything else strenuous to the connection.

The thing is its random because some video are on rogers cache server and if they are on rogers cache server then they stream just fine any time of the day, but on youtube's server during the evening it gets very slow.

wicked13

join:2009-10-18
reply to rogerswhat
i would like to put in my 2 cents too. i am having the same exact issue, however for me it started (from what i can remember) after i upgraded to the new ultimate. before this i was on extreme plus and never had issues buffering youtube. now with new ultimate i cannot watch youtube videos without it getting stuck at buffering. my download speeds are fine, i can download at over 4000kb/s with no issues. seems to be only with youtube.


Paolo
Mr. Wireless

join:2004-05-29
canada
i dont see what the big problem is? my speed is fast, i watch one you tube video a day, and check email, and surf google and yahoo and maybe face book or twitter, does that take up a lot of traffic for waht i do?
--
Happiness is like peeing your pants... Everyone can see it, but only you can feel its Warmth!!

wicked13

join:2009-10-18
paolo, what u do can be done on a 1mbit connection too, your post doesnt make sense here.


nekkidtruth
YISMM
Premium
join:2002-05-20
London, ON
kudos:2
Reviews:
·WIND Mobile
·Rogers Hi-Speed
reply to Paolo
said by Paolo:

i dont see what the big problem is? my speed is fast, i watch one you tube video a day, and check email, and surf google and yahoo and maybe face book or twitter, does that take up a lot of traffic for waht i do?

Not sure what your point is. You're describing your usage but it has no bearing on this conversation.

Last night I went to watch some random Youtube videos and ran into this problem yet again. I find that if I'm seeking out videos which wouldn't necessarily be popular or watched recently they get stuck buffering, repeatedly. If I refresh a few times, it finally buffers quickly. However, it can still buffer about midway and completely stop again.

This is obnoxious.
--
Weeeeeee

technocar2

join:2009-05-29
Brampton, ON
kudos:2
said by nekkidtruth:

I find that if I'm seeking out videos which wouldn't necessarily be popular or watched recently they get stuck buffering, repeatedly. If I refresh a few times, it finally buffers quickly. However, it can still buffer about midway and completely stop again.

This is obnoxious.

Exactly same thing here, the refresh causes you to switch server and it works fine for most videos but other do not. Also some time it doesn't go to rogers cache server on first try but after a couple of F5 it magically switches to rogers cache server. I don't think this problem is on rogers end.

For example:

o-o---preferred---sn-ab5e6nls---v5---nonxt3.c.youtube.com IP: 173.194.31.182 (This server is youtube's server, so I watch a video and it connects to this server and in 1080p it downloads at 1Mbps on my 75mbps connection, meaning I cannot watch it at 1080p)

o-o---preferred---sn-gvbxgn-tt1e---v5---lscache3.c.youtube.com IP: 64.71.249.80 (This is rogers cache server, after I refresh the page on the same video as above it connects to the rogers server and at 1080p it downloads at more than 75Mbps on my 75Mbps connection and I can watch the video perfectly.)

So the problem is either youTube or rogers IP transit for sn-ab5e6nls. I have done everything to let rogers know about the problem but they haven't been able to figure out why it just doesn't go to the cache server at once because rogers server is always able to stream video at max speeds.


Dozen Work

@datafoundry.com
reply to rogerswhat
All Google has been horrendous for me for months. In particular blogspot.com which redirects to blogspot.ca for anyone's blog. Then google.ca which can hang to the point I close the tab and try again. Youtube also has seen difficulties but I don't use it much and for what I have recently it worked okay, but in the recent past highest HD quality vids woud require stepping down until it worked smoothly. They've done something to their network as seen below, doesn't work very well:

GOOGLE.CA

Tracing route to ve-in-f94.1e100.net [173.194.75.94] with TTL of 32:

1 1ms 1ms 2ms phub.net.cable.rogers.com [192.168.0.1]
2 13ms 9ms 8ms 7.38.168.1
3 11ms 13ms 13ms 66.185.91.189
4 10ms 11ms 11ms 69.63.249.6
5 9ms 9ms 17ms 24.153.4.150
6 * * * Request timed out.
7 9ms 8ms 8ms 209.85.255.232
8 27ms 26ms 27ms 209.85.255.235
9 36ms 31ms 34ms 209.85.249.11
10 44ms 44ms 44ms 209.85.241.222
11 44ms 43ms 44ms 216.239.48.157
12 * * * Request timed out.
13 44ms 43ms 43ms ve-in-f94.1e100.net [173.194.75.94]

Traceroute complete.

BLOGSPOT.COM

Tracing route to pd-in-f191.1e100.net [74.125.129.191] with TTL of 32:

1 80ms 82ms 81ms 192.168.35.69
2 81ms 81ms 82ms 192.168.32.3
3 845ms 81ms 82ms be-10-407-pe01.600wseventh.ca.ibone.comcast.net [75.149.228.137]
4 85ms 82ms 84ms pos-2-5-0-0-cr01.losangeles.ca.ibone.comcast.net [68.86.88.193]
5 91ms 98ms 90ms pos-2-10-0-0-cr01.sanjose.ca.ibone.comcast.net [68.86.87.189]
6 90ms 90ms 90ms pos-0-4-0-0-pe01.529bryant.ca.ibone.comcast.net [68.86.87.146]
7 89ms 90ms 90ms 66.208.228.226
8 90ms 94ms 90ms 72.14.232.138
9 100ms 93ms 91ms 209.85.250.66
10 109ms 109ms 108ms 216.239.47.186
11 112ms 111ms 111ms 72.14.233.202
12 111ms 112ms 156ms 216.239.48.167
13 * * * Request timed out.
14 112ms 112ms 110ms pd-in-f191.1e100.net [74.125.129.191]

Traceroute complete.

GOOGLE.COM

Tracing route to ie-in-f191.1e100.net [74.125.142.191] with TTL of 32:

1 1ms 1ms 1ms phub.net.cable.rogers.com [192.168.0.1]
2 8ms 9ms 13ms 7.38.168.1
3 10ms 16ms 10ms 67.231.222.121
4 10ms 32ms 14ms 69.63.249.69
5 8ms 15ms 29ms gw01.mtmc.phub.net.cable.rogers.com [66.185.81.137]
6 * * * Request timed out.
7 9ms 9ms 11ms 216.239.47.114
8 24ms 22ms 22ms 216.239.46.160
9 34ms 32ms 33ms 209.85.241.22
10 40ms 34ms 34ms 216.239.43.219
11 * * * Request timed out.
12 34ms 33ms 33ms ie-in-f191.1e100.net [74.125.142.191]

Traceroute complete.