dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
2804
share rss forum feed

Fleeced

join:2012-10-06
kudos:2
reply to riot808

Re: [TWC] need help troubleshooting connection

24+ on a 30x5 connection is fine on speed test.

The problem is what you're complaining about sometimes has nothing to do with your connection. MW3 has a nice little thing called "lag compensation" which hurts you when you are the host and your upstream is "too good". Which means it looks like you're lagging. I've heard people with 20+ upstream complain about lag in COD games, and people with 1mbps have the best games of their lives because their speeds aren't "compensated".

TWC is going to charge you because there is probably nothing wrong with the connection to your house. Overloaded CMTS or node split issues would show at peak times then other times you'd have fine connections, which doesn't seem to be the issue.

Do you lag anywhere other than your online gaming? For reference, I play minecraft360 with my wife's XBox hosting, and I still get lag on the connection. Same with MW3. That's why I quit playing it, the connections were mostly terrible and occasionally good, but it was frustrating.

Did you ever get your SBG6580 bridged? Having a router after a router is probably causing most of your issues.


riot808

join:2012-07-06
Honolulu, HI

yes i did bridge it i didn't change anything other then what you said.. i turned off primary network wireless... napt mode disabled.. dhcp is off.. there is no rg passthrough in advanced tho they took it out in the new firmware...

i've been playing xbox for about 6 years now and i never use to lag like this and i've been playing ps3 for about 3 years now and never lagged like this before... it's a weird kind of lag i use to lag before like on a 2 bar but i'd still be able to play very well i'll be on nothing but a 3-4 bar since i've upgraded my connection to 30down 5 up from my old 10 down 1 up and i have this weird screen lag feel... like things are out of sync and when i go to aim it's like not where i wanted it to go... i remember what lag felt like before all this started and it doesn't feel like that... it feels like im getting fast speeds just somethings out of sync... cause i go to my friends house who lives a couple blocks away and has the same package as me and he doesn't lag at all it feels so good playing on his connection and mine is terrible... i just don't understand it... i'm starting to think maybe i have a virus or something but then again i shut off my computer when i play which is the only one in the house... and from my understanding RAT's and being BOT'd only effect you when the infected item is on?


Fleeced

join:2012-10-06
kudos:2

Call of Duty just had a "lag fix" about two weeks ago that made the lag a lot worse for certain players.

Now back to the first thing I suggested. Have you tried a new modem?


riot808

join:2012-07-06
Honolulu, HI

the lag started happening on their stock modem so i upgraded thinking i was on things that ere way too out of date... so i swapped it for the sbg6580 and upgraded my speed a lot then after that i swapped the sbg6580 for a new one just to see if that one was defective and it made no change.. and wow i didn't know that did they do that lag fix thing on ps3 too? also i lag on all games isn't just cod but it's what i mainly play if you'd consider my condition playing at all