dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
4
share rss forum feed

hudiat

join:2011-10-13
Reviews:
·Time Warner Cable
·WOW Internet and..
reply to WOW_Dan

Re: Modem not working right

My upload has also been consistently around 1.75 to 1.8. Is this not the same range everyone who was upgraded to 15/2 was stuck at for a while? I am too busy for at least a few days to stop by and try a wow modem, but in the mean time it just really seems like a firmware issue. Even without channel bonding I should be capable of hitting 3 up no issues.


hudiat

join:2011-10-13
Reviews:
·Time Warner Cable
·WOW Internet and..

I completely forgot and didn't put 2 and 2 together until I was talking to my neighbor and they mentioned microwave issues, but about 2 weeks ago give or take a transformer close by blew up, it was on fire for a few minutes. We did lose power for a while, and at one point there was a sudden spike of power for a split second, so it could be completely possible this fried something in the modem.

So I will be swapping at the office maybe monday or tuesday if motorola doesn't do an advanced RMA, but also is it possible if the electrical company cut corners replacing it that there could be excessive noise on the line? Or possible that this caused damage to the WOW line?

If maintenance is going to be in the area anyway between now and me getting my replacement from Moto, and they didn't know about this any chance they will check it out? it was 3 or 4 poles south from me.



WOW_Dan
Premium
join:2011-03-24
Naperville, IL
kudos:32

said by hudiat:

So I will be swapping at the office maybe monday or tuesday if motorola doesn't do an advanced RMA, but also is it possible if the electrical company cut corners replacing it that there could be excessive noise on the line? Or possible that this caused damage to the WOW line?

I don't see any noise issues on the downstream or the upstream. I doubt they would have done anything that would have affected our lines, but I can't say I know much about that. It's possible the initial incident caused a power surge that damaged the modem. I've seen incidents like lightning strikes damage modems and routers before, so it's not surprising an exploding transformer could do the same thing. It doesn't appear to have caused any issues on our plant from what I can tell though, probably just a power surge on the electrical side of things.
--
Dan Della Terza
WOW! Internet, Cable & Phone
Network Operations Center

hudiat

join:2011-10-13
Reviews:
·Time Warner Cable
·WOW Internet and..

Got the replacement from moto. I get 3 downstream and 2 up. It gives a message in log "RTS partial service".

However, my speed tests are now consistently 30/3 and my ping is back down, so losing 1 downstream doesn't effect me at all, just throwing it out there.

I noticed the bonding well after the transformer issue, so I just never thought of it. Could explain my iPhone issues too, it was charging at the time.



WOW_Dan
Premium
join:2011-03-24
Naperville, IL
kudos:32

Trying something real quick, apologies for the modem rebooting.



WOW_Dan
Premium
join:2011-03-24
Naperville, IL
kudos:32

You should be bonding 4x2 now. There was an issue with one of the six downstream channels in your area. Your modem wanted that channel over working channels for some reason. I worked with the local head end guys to correct the issue with that one channel.


hudiat

join:2011-10-13

Awesome thanks. I also got an email about a main fiber in cleveland being cut, is that all taken care of? I never lost service, so was I just not effected from that?



WOW_Dan
Premium
join:2011-03-24
Naperville, IL
kudos:32

The issues were mostly all resolved around 4:30pm on Monday, but there was fiber work done over night to fully resolve everything that night. As of now, everything is back to normal. It was only affecting one of the hub sites over in the Shaker Heights area.


hudiat

join:2011-10-13

Ok, congrats on your new job by the way.



WOW_Dan
Premium
join:2011-03-24
Naperville, IL
kudos:32

Thanks!


hudiat

join:2011-10-13
Reviews:
·Time Warner Cable
·WOW Internet and..

Dan,

Since the storm and I got power back my modem is doing the exact same thing it did before that you fixed. It has 3 downstream and says partial service.

Connection is reliable so no hurry, but you were able to take care of it last time, so here is to hoping you can help again.

Can I expect the same glitch every time the modem loses power? Or was this just because of the length of time it had no power?

Thanks in advance. I didn't want to start a new post for the same issue again.



WOW_Dan
Premium
join:2011-03-24
Naperville, IL
kudos:32

said by hudiat:

Dan,

Since the storm and I got power back my modem is doing the exact same thing it did before that you fixed. It has 3 downstream and says partial service.

Connection is reliable so no hurry, but you were able to take care of it last time, so here is to hoping you can help again.

Can I expect the same glitch every time the modem loses power? Or was this just because of the length of time it had no power?

Thanks in advance. I didn't want to start a new post for the same issue again.

The issue had nothing to do with your modem specifically. I'm currently in the process of getting this new billing system installed on my laptop, and the old billing system is gone, so I don't have access to account information right now. Could you send me a PM with your modem's HFC MAC address so I can locate you again? Thanks.
--
Dan Della Terza
WOW! Internet, Cable & Phone
CMTS Operations Engineer