dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
628
share rss forum feed


JeffinKenner

@cox.net

[LA] Awful upload after 12am

At random times between 12am and 4am, my upload speed drops to 115k on a speed test, but download is fine. I fiddled with splitter and and everthing seemed to be back to normal? Is this just coincidence, or is Cox doing maintaince during these times? Can a splitter cause these problems? Its fustrating because I work late, and come home to use the internet after 12am, especially gaming.


JeffinKenner

@cox.net
Download Speed: 20483 kbps (2560.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 4299 kbps (537.4 KB/sec transfer rate)
Latency: 9 ms
Saturday, October 20, 2012 9:49:20 PM

Let's see how it is after 12am lol


JeffinLA

@cox.net
reply to JeffinKenner
TLV-11 - unrecognized OID
ToD request sent - No Response received
Missing Mandatory MDD TLV on primary DS Channel
Lost MDD Timeout
Cable Modem Reboot due to MDD Loss

Channel ID 3
Frequency 31250000 Hz
Ranging Service ID 3626
Symbol Rate 2.560 Msym/sec
Power Level 43 dBmV
Upstream Modulation [3] QPSK
[2] 16QAM
[3] 64QAM

Ranging Status Success

LAHSIhelp

join:2010-07-12
Baton Rouge, LA
reply to JeffinKenner
Are you still having issues with your Upload Speeds after 12 AM?


JeffinKenner

@cox.net
Its been ok since online chat restarted my modem last night.

Download Speed: 20485 kbps (2560.6 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 4299 kbps (537.4 KB/sec transfer rate)
Latency: 10 ms
Monday, October 22, 2012 7:21:18 PM

Sometime during the day yesterday, my download speed was 86kbps. One person says my modem signals are good, then another says they are bad.

229 230 231 232
Frequency 849000000 Hz 855000000 Hz 861000000 Hz 867000000 Hz

Signal to Noise Ratio 36 dB 36 dB 36 dB 36 dB
Downstream Modulation QAM256 QAM256 QAM256 QAM256

Power Level
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading
0 dBmV 0 dBmV -2 dBmV -1 dBmV

Those power levels look good.

Upstream Bonding Channel Value
Channel ID 2
Frequency 28050000 Hz
Ranging Service ID 3626
Symbol Rate 2.560 Msym/sec
Power Level 44 dBmV
Upstream Modulation [3] QPSK
[2] 16QAM
[3] 64QAM

Ranging Status Success


JeffinKenner

@cox.net
reply to JeffinKenner
I've noticed something. My ping is around 20ms when the speedtest works. 18 down and 2 to 4 up. When the ping is low, like 8 to 10s, the speedtest upload doesn't even register.


JeffinKenner

@cox.net
reply to JeffinLA
Yes LAHSIhelp, I'm still having the same issue every night. It started at 11:30pm this time. 20500 down (powerbooster), 115k upload, which had a long delay before it registered). I can't figure out what is going on. I'm close to calling them out to check my home wiring and modem. Could a modem go bad and cause this? It worked fine for 3 weeks after the hurricane after sitting in the heat. The issue started exactly 2 weeks ago. I thought it was my router, but hooked it directly to my computer, and had same result. I even purchased another router. Mysteriously after 5am, the probablem goes away, and I get 2+ upload every time. Could Cox have changed something in their system that my modem doesn't like? Why doesn't it do this all the time if that was the case? Its very fustrating to not be able to use my connection when I want to use it. I have to use it during a good window of opportunity. Not too convenient for somebody that works a late work shift.


JeffinKenner

@cox.net
reply to JeffinKenner
Resetting defaults then turning off modem for 30 min seemed to clear up some of my signal problems. I hope it's something that always works. It seems that my modem had a "favorite" frequency, which wasn't so great.


JeffinLA

@cox.net
I'm starting to think it was the DNS servers that are the issue, and not my signals.