dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
4270
share rss forum feed


AHSQ

@nyc.gov

[TWC] Bought Used Motorola SB5101 for TWC, NO Network Access

Long story short,

Bought used Motorola SB5101 to avoid monthly modem rental fee.

Called in to submit MAC ID, modem model, rep said everything OK.

Turned on Modem, Send/Receive light blinking with Power/PC Activity light on, NO ONLINE light.

Checked modem IP config, (192.188....somthing)

Status: Everything DONE
Modem: Operational
Signal: has live Downstream/Upstream signals

I called in again, rep told me its due to outage in Queens, NY since 11/11/12, which is bullllcrap, my old RCA was working to the last minute(11/14/12) before I submitted the new modem MAC ID.

What is going on?

Who has the same issue.


atg
Premium
join:2010-05-09
Monrovia, CA

Try the following - it worked for me:

Go to the modem configuration page (192.168.1.100);
Go to the "Configuration" tab;
Click on "Restore Factory Defaults";
Finally, click on "Restart Cable Modem"



ahsq

@nyc.gov

I tried reset/restart, restar/reset, reset, restart, power off in all sequences. no go

pulling my hair.


Fleeced

join:2012-10-06
kudos:2
reply to AHSQ

Might be an issue with the modem. I would never buy a used cable modem for that reason.



Natedog321

join:2001-01-10
Newburgh, NY
reply to AHSQ

Call TWC and troubleshoot, might be a problem on their side.


ahsq

join:2012-11-16

called lv 3 guy, guy said its due to area outtage.
total bs. the old modem was working until I gave the new MAC ID.


mathfaster

join:2005-09-23
Upland, CA

said by ahsq:

called lv 3 guy, guy said its due to area outtage.
total bs. the old modem was working until I gave the new MAC ID.

Do you still have the old modem? Go back to that in the mean time and prove them wrong?

ahsq

join:2012-11-16

They took out the old MAC ID and then added the new.

I am not going back to rental modems, that is ridiculous


Fleeced

join:2012-10-06
kudos:2
reply to AHSQ

If you haven't returned the equipment it's still on your account and would be a quick switch.


ahsq

join:2012-11-16

it might be a quick switch, but due to the incompetence of the customer care. I aint going back on the rental list.

greed prevail us all, shame on twc.



DrDrew
That others may surf
Premium
join:2009-01-28
SoCal
kudos:15

said by ahsq:

it might be a quick switch, but due to the incompetence of the customer care. I aint going back on the rental list.

greed prevail us all, shame on twc.

Are you getting a public IP on the device connected to the modem? What are the first 3 numbers of it?

Something like a DHCP server outage would cause your new modem not to work, even if your old modem had just been working.

BTW, if the send light is blinking with the downstream and power lights solid, yet no online light, the modem isn't online yet. It's not done syncing. Post the logs and signal levels of the modem too. »192.168.100.1
--
If it's important, back it up... twice. Even 99.999% availability isn't enough sometimes.


twit1

@rcn.com
reply to AHSQ

try rebooting router after modem swap? i think good chance u bought a bad modem esp if off ebay or craigslist.



Anonymous_
Anonymous
Premium
join:2004-06-21
127.0.0.1
kudos:2
Reviews:
·Time Warner Cable

said by twit1 :

try rebooting router after modem swap? i think good chance u bought a bad modem esp if off ebay or craigslist.

or it's stolen & blacklisted.
--
Well, does your car at least turn into something else? Sometimes I turn it into a trashcan. Hmm...

SESnut

join:2000-03-06
Flushing, NY
reply to ahsq

said by ahsq:

it might be a quick switch, but due to the incompetence of the customer care. I aint going back on the rental list.

greed prevail us all, shame on twc.

If you still have the modem, then youre still on the rental list


Goober123

@comcast.net

Any update? A relative of mine who also about the SB5101 on eBay is having the same issue.