dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
1193
share rss forum feed

Kirtan

join:2012-12-01
Brampton, ON

2 edits

[Internet] Bell internet Downstream slow

Hello friends ,

I just got my bell internet yesterday .
Plan is FIBE 15 , which gives 15 MBPS downstream and 7 MBPS upstream.

After the connection , i check the speeds at speedtest website .
But i am only getting around 2-5 MBPS downstream rate and upstream is well enough .

we have 4 laptops in our house and all are showing perfect more than 15 MBPS downstream rates. i am the only one who is getting these slow speeds ,

please tell me what must be the problem .

Edit: Tried with Wire , the speed was good, around 15 Downstream and 7 Upstream .

Speed test picture with wifi : »dl.dropbox.com/u/7807252/Capture.PNG

Thanks .



The Doctor

join:2011-11-25
Montreal,Qc

Could post speedtest results from »206.47.199.107/


Kirtan

join:2012-12-01
Brampton, ON

»dl.dropbox.com/u/7807252/Capture.PNG

here is the speedtest from that link.


kovy

join:2009-03-26
kudos:8
reply to Kirtan

Are you downloading anything why doing a speed test... it does look like it...


Kirtan

join:2012-12-01
Brampton, ON

Nope i am not doing anything while doing the tests .
i have tried everything to speed up , but nothing works.

I am using windows 8 and the computer is free from all virus and stuff like that .

I am a computer geek , so my computer is running healthy .


kovy

join:2009-03-26
kudos:8
reply to Kirtan

Well you did say you have 4 laptops... any one of them could be downloading...

Also did you try with a wire ?


Kirtan

join:2012-12-01
Brampton, ON

Ya i tried with wire , the speed was good. it was 15 Down and 7 up.

i tried when no one is at home , only my lappy was on that time .


kovy

join:2009-03-26
kudos:8

said by Kirtan:

Ya i tried with wire , the speed was good. it was 15 Down and 7 up.

i tried when no one is at home , only my lappy was on that time .

It would of been nice if you gave that info from the start... looks like a wireless problem.

Kirtan

join:2012-12-01
Brampton, ON

Sorry for not posting earlier , i have now edited my Original post .

It may take time to appear.


urbang33k

join:2010-02-13
Canada
kudos:1
reply to Kirtan

Well Kirtan

You say other devices are just fine. The speed is good with a wire on your laptop but not wireless. Sounds like you've already narrowed it down to something that isn't a bell problem so your thread title becomes very misleading doesn't it?

Here are some things I would try:

Try installing the latest drivers for your wireless adaptor in your laptop.

Try changing the level of encryption used on your wireless connection. This setting is found in the bell modem. Try changing from WPA to WEP. If that doesn't solve the problem, try going with no encryption/security on the bell router TEMPORARILY for TESTING PURPOSES ONLY. If that solves it, then I'd suggest you get a new wireless adaptor for your laptop but I would never recommend you leave your wifi network from your modem unsecured.
--
Opinions and ideas expressed in my post are my own and in no way represent those of Bell Canada Enterprises, Bell Canada, Bell TV, Bell Internet, Bell Mobility, Bell Technical Solutions, Expertech, or any other partners under the BCE umbrella.


Kirtan

join:2012-12-01
Brampton, ON

wow awesome ,

i changed the security type to WEP 128
and the results were impressive .

here is the speedtest link
»www.speedtest.net/result/2348480725.png

so , i have to get a new adapter now ?


Kirtan

join:2012-12-01
Brampton, ON
reply to Kirtan

this thread can be closed now . its solved .



ChuckcZar

@teksavvy.com

Solved if you're on the unlimited plan or live a long, long way from the nearest neighbour.