dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
5020
share rss forum feed

zorxd

join:2010-02-05
Quebec, QC
reply to zorxd

Re: [Internet] Fibe 175 slow when in bridge mode

Oh I see, port1 + WAN are on the same bridge and VLAN.
I should try this, thanks.

But do you have twice the same MAC address (sagemcom WAN + router WAN)?

zoid

join:2012-09-05
My router still have his own MAC. I didn't set the Sagemcom MAC in my router but it's still working.

zoid

join:2012-09-05
reply to tbb73
Another thing i made is to shortcut two pins of the bell UPS so it don't cut Internet when on battery only (my router has a UPS too)... I don't have the pins number presently but if someone ask, i will verify and post it.


STN

join:2004-12-29
Canada
Understand that you will reduce the amount of battery life available keeping your ONT/phoneline powered by doing that. If you suffer a power outage you will loose your phone earlier if the power is not restored right away since the UPS will drain faster.

zoid

join:2012-09-05
reply to tbb73
First i don't have phone. And when i did tested it, the battery run for about 11 hours and a half. If i remember, Bell advertise 12h in normal condition where only the phone service is powered so i think the difference is not that much.


Rigor_M

join:2010-09-26
Quebec, QC
reply to tbb73
You could connect Bell's UPS on the UPS that your router is on.

I Know that doubling UPSs (UPS on a UPS) is not the best thing but it keeps from modding Bell's stuff

a hole new aspect.. I did't know that there was a VLAN34. (only 35/Internet, 36/TV). thanks for the great info

Is your TV apps working ? since (i'm pretty sure) you cant use your b1 code in sagemcom AND your router)

did you route the TV internet need to your own router or is the bridge do it for you?


Frank_IT
Premium
join:2003-11-01
Montreal
Probably the Vlan34 is for Phone.
--
Rogers - iPhone 4s 32gb


Rigor_M

join:2010-09-26
Quebec, QC
Le téléphone n'est pas sur sagemcom mais sur ONT. le sagemcom n'en n'aurait pas besoin. (a mon avis)

zoid

join:2012-09-05
reply to tbb73
Pour le UPS j'ai juste un mini fil de métal entre 2 pins du connecteur du UPS. Si je l'enlève c'est ni vu ni connu ( et non ce n'est pas dangereux de souvenir c'était une tension CMOS assez base avec une bonne résistance... Juste un indicateur pour le modem en fait)

Oui les 2 routeurs ont chacun le b1 et ont l'Internet mais les 2 LAN ne communiquent pas ensemble c'est indépendant.

Et pour le VLAN34, je n'ai pas réussi à ce que le Sagemcom obtienne une IP pour le réseau TV sans ce VLAN. Juste le VLAN35 et 36 n'ont pas marché pour moi.


Frank_IT
Premium
join:2003-11-01
Montreal
reply to tbb73
Jai eu une IP du iptv (vlan36) sans utiliser le 34. le stream a meme commence..

jembarquerai pas dans ce que jai fait, pcq jen ai deja parle, et susi encore en train de faire mes essaie.. jai reussi a 95%
--
Rogers - iPhone 4s 32gb

zoid

join:2012-09-05

1 edit
reply to tbb73
Marshal utilises-tu encore le Sagemcom pour la télé ou tu l'as enlevé complètement?

--Edit--

Excusez-moi, j'ai refait des tests et finalement le VLAN34 n'est pas nécessaire. Dans mes tests antérieurs la TV avait seulement marché quand ce VLAN la était actif mais a avoir refait des tests ce matin, c'est le Sagemcom qui bug 2 reboot sur 3. Soit que je perds le multicast ou la connection IPTV (je hais ce routeur). Tk le reste de mon setup sans le VLAN34 s'applique. Désolé.


Rigor_M

join:2010-09-26
Quebec, QC
reply to tbb73
Faudrait que fasse des tests avec un PC et 3 cartes réseaux (ouin, parce que mon routeur DD-WRT est un WRT54GL, il n'est plus assez puissant pour faire du 50/50)

surement qu'une distribution standard qui supporte les VLAN fonctionnerait.

du coups, Zoid, vu que t'es en parallel (router perso/sagecom) t'as mis du QoS pour que le sagemcom ait asser de BW pour la TV ?

zoid

join:2012-09-05
reply to tbb73
Non, c'est le réseau de bell qui priorise la télé alors sa lag jamais.


Rigor_M

join:2010-09-26
Quebec, QC
reply to tbb73
d'une maniere ou d'un autre.. vous faites du beau proget

Continuez comme ca !

zinc
Premium
join:2004-02-17
Kitchener, ON
reply to Hyosung
said by Hyosung :

i just got 50/50 ftth, is the IP always static? I've had the same one for 3 days.

It seems to be pseudo-static. If I don't lose connection (e.g. Bell doing maintenance, disconnecting modem, etc.) then I'll keep the same IP. But once I reboot the modem, I get a new one. I have 50/50 FTTH and have had the same IP for 2 months now, but was changing IPs all the time when I was rebooting things and moving things around.