dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
3
share rss forum feed


tenpin784
I Went To The Dark Side?

join:2001-03-30
Brierfield, AL
reply to aberranthian

Re: 35 Mbps package not delivering what's promised

said by aberranthian :

It seems to be happening more randomly than before. But the times it drags down the most is around 6pm - 12am (I'm in NH btw)

That's peak time, so that sounds about right.

I would try and get that DOCSIS3 modem. You should have better results with that.
--
Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.

Disclaimer: These are MY comments, my employer cant be held responsible.


aberranthian

@metrocast.net

Yeah. I just got the new DOCSIS 3.0 modem today and saw a great improvement at first. I was reading 30-32 Mbps which was awesome. Although now as the day has progressed it has dropped down to 5 Mbps and it's barely being used (1 streaming video and 1 person playing WoW) and I know afternoon activity across the town would slow it down a little, but it should not be dropping down 25+ Mbps because of that. So I have to call Metrocast and have them send someone down to check out the "node" I believe it's called. Might be overloaded. We got in contact with them and they said if the new modem doesn't fix it to call and have someone come look at the node. So it helped, if only for a short amount of time.



tenpin784
I Went To The Dark Side?

join:2001-03-30
Brierfield, AL

Wow, that's pretty bad.

Wish I could help you out more, but I am no longer associated with them.

When the problem gets fixed, your speeds will be more consistent with the DOCSIS3 modem, so I wouldn't return it.
--
Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.

Disclaimer: These are MY comments, my employer cant be held responsible.



aberranthian

@metrocast.net

Yeah. I had absolutely no problems before the package upgrade to the 35Mbps. So maybe it's some kinks they have to work out, but I'm hoping to get this resolved because we had no issues before all of this. It puzzles me but hopefully I can get it fixed soon. Thanks I'll report back if we figure out the issue.



aberranthian

@metrocast.net

Alright. I figured I'd send an update. It turns out that after my upgrade to the new modem nothing had changed. After having 2 different calls to their tech support and then having an actual tech come out for a trouble call, we've determined that it has absolutely nothing to do with my hardware, and that apparently Metrocast is having issues with their servers in my area and that they aren't sure when it will be fixed. As of yesterday I was told that they were working on it for a week already trying to fix the issue. Frustrating on my end because tonight I'm getting ~200 ms ping, 1.xx Mbps DL speed, and 1.xx Mbps upload speed. Also frustrating knowing we pay $70 a month for the top tier package and can't even get $5 worth of use out of it.



ptrowski
Got Helix?
Premium
join:2005-03-14
Putnam, CT
kudos:4

Those types of issues once identified are not an immediate fix.
Usually requires some hardware ordering and pre-planning. From what I remember it took 2-3 weeks here.