dslreports logo
site
    All Forums Hot Topics Gallery
spc
Search Topic:
uniqs
10
share rss forum feed


TSI Gabe
Premium,VIP
join:2007-01-03
Chatham, ON
kudos:7
reply to JMJimmy

Re: [Cable] Youtube lags at night still, upgrade cache servers?

We've checked and re-checked on our end and with Google. Everything is fine with the caching servers. We've reached out to the customers that have complained about the slow youtube streaming and a large majority have said that the issue has been fixed since google upgraded the node. Whatever is going on still is likely something else altogether. Either an issue with flash like it was pointed out or just plain congestion on your local connection.

Obviously we'll look into whatever it is but at this point I don't believe the caching servers are to blame
--
TSI Gabe - TekSavvy Solutions Inc.
Authorized TSI employee ( »TekSavvy FAQ »Official support in the forum )



TSI Gabe
Premium,VIP
join:2007-01-03
Chatham, ON
kudos:7

I'd also like to point out that Google manages the servers and we have no control over them other than where they sit in our network. We just have to make sure they have a big enough pipe which they do. (30Gbps total).

We had Google check on the users that provided their IP addresses and made sure they were being "served" properly. Everything checks out.



evil_gusgus

join:2008-04-14
London, ON

1 edit

said by TSI Gabe:

I'd also like to point out that Google manages the servers and we have no control over them other than where they sit in our network. We just have to make sure they have a big enough pipe which they do. (30Gbps total).

We had Google check on the users that provided their IP addresses and made sure they were being "served" properly. Everything checks out.

Are any of the cable POI's congested at peek times?

EDIT: I'm on the London (York) POI 28/1

Both 720p and 1080p both keep stopping having to buffer. I tried both flash and HTML5, both have buffering issues.