dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
14
share rss forum feed

ExoticFish

join:2008-08-31
Stuarts Draft, VA
reply to MarcMaiden

Re: [Connectivity] Uploads only working on 1 laptop in the house

Are you using QoS ?

MarcMaiden

join:2013-01-27
Thanks for all the help,

I'm not sure how to tell if I'm using QoS - I didn't see it in the router settings

EDIT - doesn't look like this model comes with QoS


oldRouter

@comcast.net
So your using a Netgear router that has no QOS whatsoever? Hmmm it's definitely your outdated router. Buy a new router. Netgear has had QOS in all their routers for at least 5-8 years. Something smells here & it's your equipment.

MarcMaiden

join:2013-01-27
reply to MarcMaiden
Ok - here is some more odd behavior

It looks like my router is only letting one device have upload capabilities at a time - It's what ever device was plugged in directly to the router last.

The test:
I plugged my work laptop in to the router - I was getting 36mb/s down, 6 up

I took it off the hard connection - same results

I plugged in my girlfriends laptop - I was getting 36 down, 6 up
Work laptop stopped being able to upload
I unplugged my girlfriends laptop- still getting 36 down, 6 up

I put my work laptop back in, was back to getting 36 down, 6 up but my girlfriends laptop couldn't upload anymore.

I've never heard of this type of behavior before...are the computers getting different IP addresses when being plugged in or something?