dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
964
share rss forum feed


haroldo

join:2004-01-16
united state
kudos:1

1 edit

[iPhone] Time lag on lock screen sound/vibration

My iPhone 4 (up to date) will typically flash new emails on the lock screen and then vibrate (I keep sound off) about a minute later. I know this isn't a big deal, but it's frustrating, since I typically assume the vibration is a new item, so I pick up the iPhone and re-check.
Is this normal behavior?
Thanks!


Nezmo
The name's Bond. James Bond.
Premium,MVM
join:2004-11-10
Coppell, TX
kudos:1
said by haroldo:

My iPhone 4 (up to date) will typically flash new emails on the lock screen and then vibrate (I keep sound off) about a minute later. I know this isn't a big deal, but it's frustrating, since I typically assume the vibration is a new item, so I pick up the iPhone and re-check.
Is this normal behavior?
Thanks!

I don't use vibrate at all but it's sounds like it's the second reminder you get ... but I think that's only for texts.
--
My Gallery
Formerly Nezmo


haroldo

join:2004-01-16
united state
kudos:1
Mail doesn't have the second reminder, but I tried turning on sound and it plays exactly one minute after mail is received.


shadyman777
The Hero of Time
Premium
join:2009-03-02
Bath, PA
reply to haroldo
said by haroldo:

My iPhone 4 (up to date) will typically flash new emails on the lock screen and then vibrate (I keep sound off) about a minute later. I know this isn't a big deal, but it's frustrating, since I typically assume the vibration is a new item, so I pick up the iPhone and re-check.
Is this normal behavior?
Thanks!

Not to sound cliche, have you tried turning it off and on again? Perhaps it just needs a reboot?

easonin
Rock Ridge, FL

join:2008-07-08
reply to haroldo
Did you notice this issue while on an older iOS version?


haroldo

join:2004-01-16
united state
kudos:1
said by easonin:

Did you notice this issue while on an older iOS version?

Can't say for sure, but I think it predates this week's upgrade

said by shadyman777:

...
Not to sound cliche, have you tried turning it off and on again? Perhaps it just needs a reboot?

I did, didn't help.


haroldo

join:2004-01-16
united state
kudos:1

1 edit
reply to haroldo
Went to the Genius Bar and found out what the issue was. I had a few email accounts (two gmail and one godaddy related account). Apparently, gmail doesn't do push, so when iToys went to fetch, it does one gmail account, then the next and waits until it's done to make the vibration/sound. Eliminating the other accounts (I rarely use them anyway) cleared the problem.


AlexNYC

join:2001-06-02
Edwards, CO
GMail does push great when it is setup as an exchange account. Use m.google.com for the exchange server. Here are more detailed instructions of you need it: »support.google.com/a/users/bin/a···r=138740