dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
1149
share rss forum feed

Biker

join:2012-11-04
Longueuil, QC

[Voip.ms] Incoming calls dont ring and go directly to voicemail

Using SPA-2102 and Montreal2.voip.ms for no apparent reason the incoming caller do not hear any of the 4 rings and end up directly in the voice mailbox.
Had a Voip.ms tech on the chat for a while and no conclusion came out of it beside the ticket.
I'm in the Montreal area.
From the residence we can make calls without problem. But the incoming ones end up in the voice mail.
I went all through the setup of the SPA2102 and the one of the Voip.ms and found nothing.
Waiting for the tech to come back to me on this.
Anyone having a clue on the matter would be much appreciated.

adatech

join:2010-04-23

Re: [Voip.ms] Incoming calls dont ring and go directly to voicem

Sounds like it could be a NAT issue. Is your SPA-2102 behind a router? Does the same problem occur if you connect it directly to your modem?

Biker

join:2012-11-04
Longueuil, QC
After a couple of hours of testing we finally found that in the portal the codecs was tagged ALL as it should have been tagged only G.711U.
Believe it or not it was the only problem.
But it was working properly tagged as ALL since months.

Thanks All


HC Sinclair

@optonline.net
said by Biker:

After a couple of hours of testing we finally found that in the portal the codecs was tagged ALL as it should have been tagged only G.711U.
Believe it or not it was the only problem.
But it was working properly tagged as ALL since months.

That really should [not] be the issue.

If you seem to have fixed it that way, it may be a coincidence.

But----good luck/bonne chance.

taytong888

join:2005-06-20
Nepean, ON
reply to Biker
I found from Day 1 that only G.711a codec works with my SPA-3102 and voip.ms. A couple of weeks ago I did get the same problem, i.e. incoming calls go directly to voicemail. I guess this is due to server problem, not codec's.

Everything is fine now.


taytong888

join:2005-06-20
Nepean, ON
Correction: 729a codec, NOT 711a, works with my SPA-3102 and voip.ms

Biker

join:2012-11-04
Longueuil, QC
Good thing to know that.
Should the problem come back again I would certainly work around that area.
Thanks for the tip.