dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
1106
share rss forum feed

xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC

3 edits

[BC] Shaw and PS3 error 80029564

I've been having connection issues for quite a while now. When trying to download and install any and all updates or DLC on my PS3 I get the same error (80029564) at the 14% mark of installation.

I've tried over and over. I've tried connecting directly through my modem. I've tried 4 different routers. I've had a shaw tech come out and test 'levels' and swap my modem for a new one. All of which made no difference.

I am able to download and install on the first try by taking my PS3 to a friends house (who is also a shaw customer) and earlier today I successfully installed a 268mb update over my cell phone after failing 3-4 times on my shaw connection so I'm almost positive it is connection related.

I play a lot of Call of duty and lately I frequently see 'connection interrupted' flash on the screen during a match. This only usually last 2-5 seconds and then I can continue playing.

Speedtest.net pingtest.net and the shaw speed test all come back relatively normal and i dont notice issues when browsing the web or downloading files.

Any help would be greatly appreciated as I've spent probably 8-10 hours on the phone with tech support for Shaw, sony and activision. All of which seem to blame the other for the problem.


xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC

I saw someone request a traceroute in another thread. Not sure where i should trace to but i tried the same address as the other poster and these were my results:

traceroute to auth.np.ac.playstation.net (173.230.216.161), 64 hops max, 52 byte packets
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 1.428 ms 2.006 ms 0.891 ms
2 50.66.52.1 (50.66.52.1) 8.731 ms 11.248 ms 11.977 ms
3 64.59.170.237 (64.59.170.237) 8.809 ms 12.043 ms 11.126 ms
4 66.163.76.58 (66.163.76.58) 26.352 ms 22.617 ms 36.080 ms
5 peer-02.palo.twtelecom.net (198.32.175.111) 39.644 ms 43.018 ms 39.967 ms
6 las1-ar2-xe-0-0-0-0.us.twtelecom.net (66.192.250.114) 62.221 ms 59.723 ms 59.976 ms
7 te2-5.las-core4-1.switchnap.com (66.209.64.141) 63.644 ms 60.141 ms 63.163 ms
8 po10.las-agg7s1-2.switchnap.com (66.209.64.122) 57.359 ms 60.204 ms 59.338 ms
9 smss.demarc1.switchnap.com (216.115.64.182) 59.963 ms 60.334 ms 59.543 ms
10 * * *
11 * * *
12 * * *
13 * * *



18286719

join:2013-02-02
Whistler, BC
reply to xxJDxx

sometimes, games have problems, the connection interrupted is caused by xbox lag, when the host gets lag, everyones connection is interrupted, and because xbox lag is so common in this game so is connection interrupted, i would deleted the file u were trying to download and try again from the start, make sure when u do this u have zero devices on the network to make sure ur not causing nat issues or something, if the download cuts out, go to your computer, test your speed, if you get a bad result, you found your problem, if not, its probably not shaws fault, probably sony's or treyarchs


kevinds
Premium
join:2003-05-01
Calgary, AB
kudos:3
Reviews:
·Shaw
reply to xxJDxx

Are you able to download from any secured sites (HTTPS) I have seen other reports of neighborhood/city issues where all SSL downloads fail to pass checksum
--
Yes, I am not employed and looking for IT work. Have passport, will travel.


xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC

I havent tried, or at least haven't noticed, other downloads failing.

I have tried deleting all data related to COD, unfortunately i just kept getting the same error when trying to reinstall any of it. Sony also had me check the file system and rebuild the database through the PS3 safe mode.

Connor, its ps3 not xbox but the thing is its just me that gets teh connection interrupted. When i'm playing online i just ask the other players and they aren't seeing it. I also play online with friends that are local and they aren't seeing it either.


xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC
reply to xxJDxx

FWIW i started running the smokeping tool yesterday.
My results: »/r3/smokeping.···1f&r=994


dimset

join:2013-05-25
h0h0h0
reply to xxJDxx

I ran my own DHCP server and had my firewall rules too strict. Thinking DHCP only operated on one port (it doesn't).

When my lease expired, I would not renew, and get disconnected for a brief second while the DHCP DISCOVER was sent again.

Surfing the web I never noticed it was so brief. But I noticed when I borrowed my friends ps3's for a month that the game would disconnect a what seemed to be random intervals.

I corrected my firewall in my network solved the issue.

Have you tried timing the disconnects?

Check the length of your DHCP lease in the settings and see if it disconnects half way through the lease time or, the full lease time.

And then maybe try statically configuring the network on the PS3.

You mentioned you bypassed your router, so it may not be DHCP at all. It could be a bad cable, or network port.. but it works at your friends house.


xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC

Ya, thing is that it still wont work when connected directly to the modem. I've also tried over wifi with no success so that rules out a bad cable. I have my PS3 set in the DMZ as well.

I got more verification of it being the connection yesterday when some content wouldn't install again and it, once again, worked at my friends place on the first try.


kevinds
Premium
join:2003-05-01
Calgary, AB
kudos:3
Reviews:
·Shaw

If other Shaw connections work it won't be the area issue I was thinking of

Factory reset your modem, the Cisco had an update, mine (bridged modem) started having major issues after, until I reset it...

Hold reset pin for 30 seconds, unplug power, still holding the reset, wait 30 more seconds, plug back in, still holding the reset pin for another 30 seconds...

Takes a while (90 seconds holding the reset), but it fixed my connection issue
--
Yes, I am not employed and looking for IT work. Have passport, will travel.


xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC
reply to xxJDxx

I've actually already had shaw come out and replace the modem. The issue existed across both my SMC and now Cisco modems.


kevinds
Premium
join:2003-05-01
Calgary, AB
kudos:3

Humm, that is interesting then



18286719

join:2013-02-02
Whistler, BC

have we tried putting the modem in bridge and trying like that without anything else on the network, i have a feeling like that would do it as that solved some issues with my brothers xbox randomly disconecting



The E
Please allow me to retort
Premium
join:2002-05-26
Burnaby, BC
Reviews:
·Shaw
reply to xxJDxx

Hmm, weird issue. It must be related to your specific node if it is actually a problem on Shaw's end. I updated and downloaded the new map pack without any issues at all.

As far as gameplay connections, I rarely get connection issues but when I do it's from the server side and not local. Easiest way around that is to choose "Best" connection type in the COD connection options.

I hope you get this issue hammered out!
--
"All opinions stated by me are solely my views and do not reflect the views of my employer, this site, or even myself depending on my level of sanity at the moment"


xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC
reply to 18286719

The modem has been in bridge mode for years. Unfortunately that doesn't make a difference.
I was able to install some updates the other day by tethering to my cell phone, but they still wont work over my Shaw connection.
I'm no expert but I'm not exactly a noob either and this issue has me absolutely baffled. Shaw seems to have no idea what is causing the problems either. I just found out that I qualify for 50Mbps on Telus though, so that may be the only solution I have left at this point.



Shaw_Alex
Official Shaw Rep

join:2010-12-16
kudos:1
reply to xxJDxx

Hey,

I'm not an expert on routing issues; but I'd like to pass this along to some of the networking guys and see if they have any suggestions for you.

PM me your account number and the best contact number for you; and we will see what we can do.

Cheers.


xxJDxx

join:2013-05-23
Penticton, BC

Shaw_Alex I dont know if you did anything but after 2-3 weeks of never breaking 25mbps on speedtest's I'm now getting 40-50 mbps like i used to and suddenly my PS3 issue is gone!

Still no idea what the issue is as nothing has changed on my end so I'm guessing something changed on Shaw's end.