dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
1042
share rss forum feed


Aggiea

@bell.ca

No internet after connecting router and modem please help!

I attached a video that explains the whole situation if anyone has any idea what the problem is please let me know. Thanks! Sorry for the crappy sideways video



DKS
Damn Kidney Stones
Premium,ExMod 2002
join:2001-03-22
Owen Sound, ON
kudos:2

No video attached.



aggiea

@rogers.com
reply to Aggiea

Hopefully the video is attached now lol



DKS
Damn Kidney Stones
Premium,ExMod 2002
join:2001-03-22
Owen Sound, ON
kudos:2

Nope.



aggiea

@bell.ca
reply to Aggiea

ok i just uploaded it to youtube heres the link:

»www.youtube.com/watch?v=gE5_HlZXQ3c


it starts after a few seconds sorry again for the poor quality


DKS
Damn Kidney Stones
Premium,ExMod 2002
join:2001-03-22
Owen Sound, ON
kudos:2
reply to Aggiea

Did you log in to the router and run the router setup program?
--
Need-based health care not greed-based health care.


Me101011

join:2008-06-03
Saline, MI

1 recommendation

reply to Aggiea

I'm not an expert - and I doubt I can give you much help; but working off my experience doing this for my home network:

Your physical connections look fine; I can only guess that your Speedstream might need to be placed in "bridge mode". See my link (or google "what is bridge mode"):

»kb.netgear.com/app/answers/detai···dge-mode

Also you must set up the N300 with the details of your connection to your ISP in the N300. There is a setup wizard ,or you can do it manually.

Before you do anything, you'll want to get a manual for both devices; and work out exactly what you need to do. Knowing how to reset your Speedstream
and reestablish a working internet connection (before trying anything) would be a MUST - in case you mess up getting into bridge mode and need to reset
your Speedstream and set it back up with a working internet connection.

Once you have a working, wired, internet connection thru the N300, you can go back and setup your wireless network.

Don't forget to change your N300's default password

For every Netgear router I've owned, the way to login was to
type 192.168.1.1 into your web browser address bar. The default user name and passwords were "admin" and "password".

There is an official Netgear forum at:

»forum1.netgear.com/



aggiea

@bell.ca
reply to Aggiea

thanks guys- im going to try what you've suggested and update you on how its going