Tell me more x
, there is a new speed test available. Give it a try, leave feedback!
dslreports logo
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer

Search Topic:
uniqs
3547
share rss forum feed

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON

Problems again with Rcable

Trying to watch Netflix, going from HD to SD.. ran speedtest.. I'm on the 60/10 plan. Get 6/3 to 30/6 and back and forth. What's going on again tonight? Yes, factory reset modem

khronlk

join:2009-10-26
Sarnia, ON
I'm on cCable and for the last hour or so I was getting super fluctuating speeds and pings. Did a modem factory reset, unplugged my router for a minute and rebooted my PC just to keep having issues with all sites and programs. Right now it's working normal again but just started to get back to normal a minute ago.

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON
Glad it's not just me.

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON
reply to khronlk
Yeah. Seems normal now. That was jarring, going from HD to buffering and crud... We need Google Fibre

HKPolice

join:2002-08-09
Scarborough, ON
reply to MikeA1972
Not fixed. Issued just started for me in Scarborough.

khronlk

join:2009-10-26
Sarnia, ON
reply to MikeA1972
Spoke to soon, my issues continue. It's really bad right now, about the same when Start was having the issues the other day.

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON
Yeah.. this is Bullshit

chrisl83

join:2011-06-21
Almonte, ON
Started acting funny around midnight for me. Then just died about 15 minutes ago. Feel like I'm getting 1k a second.

Rcable ottawa

edit: back up, somewhat.. slow.. but working.


Last Parade

join:2002-10-07
Port Colborne, ON
reply to MikeA1972
Getting about 100 KB/sec here on cogeco

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON
reply to chrisl83
Makes me wonder why I'm paying a small fortune for this nonsense.


kyrio
LURK MORE

join:2010-03-24
Canada
reply to MikeA1972
Yup, lag, then finally down a few minutes ago, but it's back up now.


Gnexus01

join:2012-12-05
Kanata, ON
reply to MikeA1972
I'm having problems myself. Pages are timing out, and everything is just slow. The only thing that seems to work is email. Love to know what is going on. I'm not even on cable. I'm on DSL in Kanata.

spikernum1

join:2010-03-03
Burlington, ON
reply to MikeA1972
cCable in burlington. been online all night and didn't have problems until about 20 minutes ago. but it feels the same as the other day during arg vs neth


knoxyouout

join:2012-11-28
Ottawa, ON

1 edit
reply to MikeA1972
It isn't anything to do with R cable. Happening with me on VDSL again.

Edit:
Date/Time Facility Severity Message
Jul 12 02:45:49 daemon err syslog: httpd:409.984:cgiGetMemInfo:1590:unrecognized get of variable dnsIfcs
Jul 12 02:46:30 daemon err syslog: httpd:451.388:rut_fullPathToIntfname:1729:cmsMdm_fullPathToPathDescriptor returns error. ret=9003
Jul 12 02:46:30 daemon err syslog: httpd:451.423:rutRt_addStaticRouteAction:1006:Error = BusyBox v1.17.2 (2014-04-17 12:59:34 PDT) multi-call binary.
Jul 12 02:46:30 daemon crit syslog: Clear IP addresses. PPP connection DOWN.
Jul 12 02:46:30 daemon crit syslog: Clear IP addresses. Connection DOWN.
Jul 12 02:46:32 daemon err syslog: captivePortal:FAIL: iptables -t nat -D CA_APPS_CHAIN -j CAPT_PORT
Jul 12 02:46:32 daemon err syslog: captivePortal:****: iptables: No chain/target/match by that name
Jul 12 02:46:32 daemon err syslog: captivePortal:FAIL: iptables -t nat --delete-chain CAPT_PORT
Jul 12 02:46:32 daemon err syslog: captivePortal:****: iptables: Too many links
Jul 12 02:46:33 daemon err syslog: httpd:453.947:cmsDal_setDns6Info:2095:dnsType==DHCP but dnsIfc is empty.
Jul 12 02:46:34 daemon crit syslog: PPP server detected.
Jul 12 02:46:34 daemon crit syslog: PPP session established.
Jul 12 02:46:35 daemon err syslog: tr69c:456.707:updateTr69cCfgInfo:763:could not build full path to 96.46.199.43
Jul 12 02:46:36 daemon crit syslog: PPP LCP UP.
Jul 12 02:46:37 daemon crit syslog: PPP LCP UP.

DeViLzzz

join:2004-07-29
Sarnia, ON
reply to MikeA1972
Also problems in Cogeco land using Start internet. All of a sudden some strange things happening with download speeds and more. I couldn't even connect to the Sony PSN. Hope this gets resolved soon.

mknv

join:2014-06-17
reply to knoxyouout
back to normal it seems

chrisl83

join:2011-06-21
Almonte, ON
reply to MikeA1972
hopefully the logs show them what was up. Hate to have us night crew cursed by this


rocca
Start.ca
Premium
join:2008-11-16
London, ON
kudos:23
reply to MikeA1972
Massive DDoS, one of our mitigation systems didn't kick in properly due to a setting that got changed when we upgraded the core a couple weeks back. Took a few minutes while we tracked it down. Sorry for the lag during that time.

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON
TY

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON
reply to rocca
Where did it come from?

DeViLzzz

join:2004-07-29
Sarnia, ON
Reviews:
·Start Communicat..
reply to rocca
said by rocca:

Massive DDoS, one of our mitigation systems didn't kick in properly due to a setting that got changed when we upgraded the core a couple weeks back. Took a few minutes while we tracked it down. Sorry for the lag during that time.

Once again though you guys at Start are right on the ball getting things fixed. Gotta love Start!


knoxyouout

join:2012-11-28
Ottawa, ON
reply to rocca
said by rocca:

Massive DDoS, one of our mitigation systems didn't kick in properly due to a setting that got changed when we upgraded the core a couple weeks back. Took a few minutes while we tracked it down. Sorry for the lag during that time.

Brutal. Seems to be fairly prevalent. Are these targeted, do you think, or just people being stupid/bad routes?


rocca
Start.ca
Premium
join:2008-11-16
London, ON
kudos:23
It's usually against a gamer during some spat.

AlexFolland

join:2012-06-06
Toronto, ON
reply to rocca
Thank you for the update and your hard work making our connections as smooth as you can, despite the crazy people who want to ruin things for everyone!

blendermf

join:2010-09-03
Stratford, ON
reply to MikeA1972
So...

I was having issues at about the time everyone else was and then it came back

Interesting thing happened after I reconnected, now keep in mind I pay for the 60mbps package, and according to rogers I can't even get the 150mbps tier (although I'm not sure I fully believe that, because it used to say I could) and I'm getting speedtests that look like this (to multiple servers):




I know this'll be temporary, but it's fun while it's happening I guess. Must have got accidentally re-provisioned I guess?
--
Matthew Fraser | Digital Ninja Web Design
»www.matthewfraserblog.com

DeViLzzz

join:2004-07-29
Sarnia, ON

1 edit
reply to MikeA1972
Eh just got kicked out of PSS. Hope this isn't things acting up again. :S

Ugggh ... keeps happening!

chrisl83

join:2011-06-21
Almonte, ON
reply to rocca
said by rocca:

Massive DDoS, one of our mitigation systems didn't kick in properly due to a setting that got changed when we upgraded the core a couple weeks back. Took a few minutes while we tracked it down. Sorry for the lag during that time.

You guys were on that fast considering the hour it is. Amazing!.


Gnexus01

join:2012-12-05
Kanata, ON
reply to rocca
Did you get woken up because of this ? I feel sorry for you.


Gnexus01

join:2012-12-05
Kanata, ON
What is a mitigation system anyway ? I think I have a basic understanding of what it is. It's redirects the traffic around the problem area ?

MikeA1972

join:2008-02-06
Brantford, ON
reply to Gnexus01
Don't feel too bad, he is making the big bucks