dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
share rss forum feed


Hall
Premium,MVM
join:2000-04-28
Germantown, OH
kudos:2
reply to Hall

Re: Web/HTTP access doesn't work, PING does

said by Hall:

Will try the 'reset' option now.
Didn't fix the problem....


auggy
Premium,Mod
join:2001-12-24
Brockville, ON
kudos:18

Can you restart the computer in "Safe Mode with Networking" and see if the same problem exists?



sonofjay
Mission Accomplished - Bush May 1, 2003
Premium,MVM
join:2001-05-14
Malden, MA
kudos:1

1 edit
reply to Hall

Anything in the event log? Any repeating entries every few seconds? Any Mention of True Vector Service?

can you telnet to port 80 anywhere?

i.e. telnet www.google.com 80

Do you know if FTP is blocked as well?

--
Mission Accomplished



Hall
Premium,MVM
join:2000-04-28
Germantown, OH
kudos:2
reply to auggy

said by auggy:

Can you restart the computer in "Safe Mode with Networking" and see if the same problem exists?
Interesting.... Browser access works in Safe Mode.


nwrickert
sand groper
Premium,MVM
join:2004-09-04
Geneva, IL
kudos:7

Is it possible that your software firewall is forcibly closing connections?



auggy
Premium,Mod
join:2001-12-24
Brockville, ON
kudos:18
reply to Hall

Can you try a "clean boot" of XP:

»support.microsoft.com/kb/331796

Clean booting may not stop all third party software that loads at startup.


Frohike
Premium
join:2000-07-23
Waxahachie, TX
kudos:4
reply to Hall

said by Hall:

said by auggy:

Can you restart the computer in "Safe Mode with Networking" and see if the same problem exists?
Interesting.... Browser access works in Safe Mode.
You have either security software or spyware blocking the connection.


Hall
Premium,MVM
join:2000-04-28
Germantown, OH
kudos:2
reply to auggy

said by auggy:

Can you try a "clean boot" of XP:

»support.microsoft.com/kb/331796

Clean booting may not stop all third party software that loads at startup.
Tried that.... Disabled everything as instructed in the KB article, rebooted and walked away. When I returned, the yellow shield balloon was telling me there were updates available .... Windows Update had internet access. Tried IE, FF, and Chrome, no access. Ping still works and DNS is working. Hmmm...

Still trying


Hall
Premium,MVM
join:2000-04-28
Germantown, OH
kudos:2
reply to Frohike

said by Frohike:

You have either security software or spyware blocking the connection.
Still running like just posted above.....

AVG is uninstalled. Windows Defender is uninstalled. Windows Firewall is turned OFF.

Still no web browser access.


Hall
Premium,MVM
join:2000-04-28
Germantown, OH
kudos:2
reply to sonofjay

said by sonofjay:

Any repeating entries every few seconds? Any Mention of True Vector Service?
No mention of "True Vector Service".
said by sonofjay:

can you telnet to port 80 anywhere? i.e. telnet www.google.com 80
Could not open connection to host on port 80: Connect failed
said by sonofjay:

Do you know if FTP is blocked as well?
It appears to be. No access through a browser nor via the command line.

ftp: connect: unknown error number