dslreports logo
    All Forums Hot Topics Gallery
spc
Search Topic:
uniqs
13
share rss forum feed

ComcastDJ

join:2012-10-18
Philadelphia, PA
reply to greg925

Re: [Speed] Comcast Business Class Speed Upgraded in California

Is anyone here still having issues with your speeds outside of power boost?


pflog
Bueller? Bueller?
Premium,MVM
join:2001-09-01
El Dorado Hills, CA
kudos:3
said by ComcastDJ:

Is anyone here still having issues with your speeds outside of power boost?

Yes, though I have not rebooted my modem in a few days (since I was not told here or otherwise that more changes had been made).

Should we be rebooting our modems and testing again?
--
"Women. Can't live with 'em, pass the beer nuts." -Norm

ThaPrince

join:2002-10-13
Santa Rosa, CA
reply to ComcastDJ
I am not having any speed issues outside of odd powerboost behavior here in northern california. Downstream PB is all but gone, and upstream PB is overinflated.

for instance on my 27/7 connection I usually get 28 down and 25 up on speedtests.


pflog
Bueller? Bueller?
Premium,MVM
join:2001-09-01
El Dorado Hills, CA
kudos:3
said by ThaPrince:

I am not having any speed issues outside of odd powerboost behavior here in northern california. Downstream PB is all but gone, and upstream PB is overinflated.

for instance on my 27/7 connection I usually get 28 down and 25 up on speedtests.

So your speeds are consistent after downstream PB ends? Also weird that you're getting powerboost on upstream. Mine's non-existent as are others on 27/7.

What a mess.
--
"Women. Can't live with 'em, pass the beer nuts." -Norm


JohnInSJ
Premium
join:2003-09-22
Aptos, CA
said by pflog:

said by ThaPrince:

I am not having any speed issues outside of odd powerboost behavior here in northern california. Downstream PB is all but gone, and upstream PB is overinflated.

for instance on my 27/7 connection I usually get 28 down and 25 up on speedtests.

So your speeds are consistent after downstream PB ends? Also weird that you're getting powerboost on upstream. Mine's non-existent as are others on 27/7.

What a mess.

Mine are on 15/3 with the SMCd3 modem. PB seems to be there too (about 25/5 with PB dropping to 15/3 after.... steady full speed after PB either up or down.)
--
My place : »www.schettino.us

ThaPrince

join:2002-10-13
Santa Rosa, CA
reply to pflog
The downstream is Consistent after PB, there just seems to be none on the downstream. I see powerboost, but only for the first couple seconds or so. It drops off really quick to the shaped speed.

ComcastDJ

join:2012-10-18
Philadelphia, PA
reply to pflog
said by pflog:

Should we be rebooting our modems and testing again?

If you are not getting the new speeds, a reboot would force the modem to take the new config. The configs haven't changed since last week.

Thank you.
DJ


pflog
Bueller? Bueller?
Premium,MVM
join:2001-09-01
El Dorado Hills, CA
kudos:3
Click for full size
said by ComcastDJ:

said by pflog:

Should we be rebooting our modems and testing again?

If you are not getting the new speeds, a reboot would force the modem to take the new config. The configs haven't changed since last week.

Thank you.
DJ

Nope, not working for me. Still see very erratic speeds.
--
"Women. Can't live with 'em, pass the beer nuts." -Norm

ComcastDJ

join:2012-10-18
Philadelphia, PA
said by pflog:

said by ComcastDJ:

said by pflog:

Should we be rebooting our modems and testing again?

If you are not getting the new speeds, a reboot would force the modem to take the new config. The configs haven't changed since last week.

Thank you.
DJ

Nope, not working for me. Still see very erratic speeds.

Can you post ShaperProbe results also?


pflog
Bueller? Bueller?
Premium,MVM
join:2001-09-01
El Dorado Hills, CA
kudos:3
said by ComcastDJ:

Can you post ShaperProbe results also?

Sure, but the average overall speed is fine. The speeds just bounce constantly between like 5MB/s (way above subscribed rate) and then down below 2MB/s (TCP stack reacting to packet loss).

It's clearly not being shaped properly after PB.

Shaperprobe results:

Connected to server 83.212.4.36.

Estimating capacity:
Upstream: 7275 Kbps.
Downstream: 34500 Kbps.

Upstream: No shaper detected.
Median received rate: 7275 Kbps.

Downstream: Burst size: 20790-20986 KB; Shaping rate: 28448 Kbps.


--
"Women. Can't live with 'em, pass the beer nuts." -Norm


pflog
Bueller? Bueller?
Premium,MVM
join:2001-09-01
El Dorado Hills, CA
kudos:3
Click for full size
0-10 seconds
Click for full size
10-20 seconds
Click for full size
20-30 seconds
Here's the IO graph for the first, second and third 10 seconds. You can see when power boost ends, the speeds going nuts.
--
"Women. Can't live with 'em, pass the beer nuts." -Norm

ComcastDJ

join:2012-10-18
Philadelphia, PA
Got ya. Is this causing issues for something you are doing on this connection?

Thank you.
DJ


pflog
Bueller? Bueller?
Premium,MVM
join:2001-09-01
El Dorado Hills, CA
kudos:3
said by ComcastDJ:

Got ya. Is this causing issues for something you are doing on this connection?

Thank you.
DJ

Yes, it affects latency sensitive applications (e.g. working remotely over VPN to a VNC session).

But more to the point - it's just plain broken. If this is "ok" and Comcast has no plans to fix it, we need to know ASAP, because, at least for me, I would look into either downgrading my speeds or seeking alternatives to the service (without an ETF).
--
"Women. Can't live with 'em, pass the beer nuts." -Norm