dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
35
share rss forum feed

MWags83

join:2013-01-02
reply to CUBS_FAN

Re: [Connectivity] North Side Chicago/ What's going on??

I'm in the NW suburbs and I started having issues last night. I can restart my modem, but it takes a long time to connect. I was about to call Comcast support, but thought I'd check here to see if others are having an issue.

After I'm connected, I can access stuff, but it's terribly slow.

Here's my traceroute:

Tracing route to www.google.com [74.125.225.211]
over a maximum of 30 hops:
 
  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  unknown [10.10.10.1]
  2  1612 ms  1458 ms  1450 ms  98.228.152.1
  3  1979 ms  1923 ms  1770 ms  te-9-2-ur03.algonquin.il.chicago.comcast.net [69.139.173.81]
  4  1489 ms  1207 ms  1171 ms  te-8-4-ur04.algonquin.il.chicago.comcast.net [68.86.189.234]
  5  1281 ms  1347 ms  1523 ms  te-0-3-0-0-ar01.area4.il.chicago.comcast.net [68.87.230.41]
  6  1464 ms  1815 ms  1665 ms  he-3-5-0-0-cr01.350ecermak.il.ibone.comcast.net[68.86.95.237]
  7  1892 ms  1817 ms  2018 ms  pos-0-13-0-0-pe01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.87.250]
  8  1217 ms  1048 ms   906 ms  66.208.228.202
  9  1164 ms  1031 ms  1559 ms  209.85.254.120
 10  1776 ms  1772 ms  1791 ms  72.14.237.133
 11  1734 ms  1983 ms  1999 ms  72.14.232.141
 12  1168 ms  1249 ms  1129 ms  72.14.239.51
 13  1150 ms  1219 ms  1668 ms  216.239.46.151
 14  1879 ms  1984 ms  1894 ms  209.85.251.111
 15  1857 ms  1644 ms  1906 ms  den03s06-in-f19.1e100.net [74.125.225.211]
 

Here's a screenshot with signal info from my SB6120

»i.imgur.com/fQh0E.png


CUBS_FAN
Next Year Again..

join:2005-04-28
Chicago, IL
kudos:1
Reviews:
·AT&T U-Verse
·magicjack.com
·Comcast
·Vonage
that's right at your Node or so it seems. Do you live in an area with a lot of apartment buildings? Might be crowding?

Tracing route to 98.228.152.1 over a maximum of 30 hops

1 13 ms 3 ms 12 ms MY-WIRELESS [192.168.1.1]
2 51 ms 27 ms 27 ms 98.213.160.1
3 27 ms 16 ms 18 ms te-2-5-ur02.chicago201.il.chicago.comcast.net [68.86.115.25]
4 17 ms 25 ms 13 ms te-0-6-0-5-ar01.area4.il.chicago.comcast.net [68.87.211.61]
5 49 ms 16 ms 20 ms te-3-1-ur04.algonquin.il.chicago.comcast.net [68.87.230.42]
6 18 ms 18 ms 14 ms 98.228.152.1

Trace complete.


EG
The wings of love
Premium
join:2006-11-18
Union, NJ
kudos:10
reply to MWags83
Was anything on your LAN /home network accessing the internet at that time ? Is the wireless radio enabled ? If so, do you have it locked down ?


CUBS_FAN
Next Year Again..

join:2005-04-28
Chicago, IL
kudos:1
Reviews:
·AT&T U-Verse
·magicjack.com
·Comcast
·Vonage
said by EG:

Was anything on your LAN /home network accessing the internet at that time ? Is the wireless radio enabled ? If so, do you have it locked down ?

I noticed a lot of random times where the connection seems slow and packet loss was occurring. I changed the MAC address on the Wireless Router and rebooted the cable modem and now got a new IP address. I think I was holding on to the same IP address for over a year now. The latency is a lot lower now.
I have a secured regular connection and a open guest account that requires a password when opening a internet browser. The router setup page is password protected as well.

Before : Ping statistics for 64.86.137.29:
Packets: Sent = 27, Received = 27, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 17ms, Maximum = 1653ms, Average = 562ms

After: Ping statistics for 64.86.137.29:
Packets: Sent = 279, Received = 279, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 10ms, Maximum = 63ms, Average = 18ms


GrStaKa

@comcast.net
I've been having issues too... It seems as though they just cleared up though. I am getting path pings to google with 10-15% packet loss and 200-600ms pings. I went as far as downloading TCPView and akamai funneled 300 MB of garbage to my PC in under 30 minutes. It was ridiculous! I haven't been able to do anything for days.

I called comcast twice, they stated my connection was fine... I agreed with them. My connection was fine... it is their connection that is broke!