dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
1998
share rss forum feed

raventx

join:2012-02-27

2 edits

[TWC] Dallas, TX TWC Intermittent connectivity drops

Hey guys...

Been having connection issues for three months, and TWC is no closer to resolving it to this day. Have had three techs out, and they said that the modem tested fine. One tech did see packet loss, and had a line tech come out. No word on what he found. Communication to me is sparse if existent at all! Last tech came out and said that the issue was the battery probably. He removed it from the modem. We are still getting connection drops several times a day.

I'm at my whits end as to what is causing this. Anyone had this happen and how was it resolved?

Ubee

Cable Modem Information
Cable Modem : DOCSIS 2.0 Compliant
MAC Address : 90:6E:BB:00:3C:F0
Serial Number : A180715002363
Boot Code Version : 2.1.7d
Software Version : 6.1.3009
Hardware Version : 2.33
CA Key : Installed

MTA Information
MAC Address : 90:6E:BB:00:3C:F2
CA Key : Installed

Cable Modem Status
Item Status Comments
Acquired Downstream Channel 813.000000 MHz Primary Downstream Locked
Ranged Upstream Channel 24.500000 MHz Success
CM Provisioning State OK Operational
MTA Provisioning State [N/A]

Cable Modem Upstream
Channel Type TDMA
Channel Id 4
Frequency (HZ) 24500000
Lock Status Locked
Modulation 16QAM
Symbol Rate (Ksym/sec) 2560
Mini-Slot Size 4
Power Level (dBmV) 39.2
T1 Timeouts 0
T2 Timeouts 0
T3 Timeouts 0
T4 Timeouts 0


= LOG =

Sun Jan 20 08:59:18 2013 Sun Jan 20 08:59:18 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Time Not Established Time Not Established Notice (6) Web user logged in from 192.168.0.9
Sat Jan 19 19:55:10 2013 Sat Jan 19 19:55:10 2013 Error (4) DCC-ACK not received
Fri Jan 18 02:00:12 2013 Fri Jan 18 02:00:12 2013 Error (4) DHCP RENEW sent - Invalid DHCP option
Tue Jan 15 17:38:55 2013 Tue Jan 15 17:38:55 2013 Error (4) DCC-ACK not received
Mon Jan 14 20:36:02 2013 Mon Jan 14 20:36:02 2013 Notice (6) Web user logged in from 192.168.0.5
Mon Jan 14 20:35:55 2013 Mon Jan 14 20:35:55 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Mon Jan 14 07:30:26 2013 Mon Jan 14 07:30:26 2013 Notice (6) Web user logged in from 192.168.0.5
Mon Jan 14 07:30:19 2013 Mon Jan 14 07:30:19 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Mon Jan 14 07:27:49 2013 Mon Jan 14 07:27:49 2013 Notice (6) Web user logged in from 192.168.0.5
Mon Jan 14 07:25:22 2013 Mon Jan 14 07:25:22 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Mon Jan 14 07:21:14 2013 Mon Jan 14 07:21:14 2013 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
Sun Jan 13 20:49:22 2013 Sun Jan 13 20:49:22 2013 Notice (6) Web user logged in from 192.168.0.5
Sun Jan 13 06:23:07 2013 Sun Jan 13 06:23:07 2013 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
Sat Jan 12 13:30:13 2013 Sat Jan 12 13:30:13 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Sat Jan 12 13:29:30 2013 Sat Jan 12 13:29:30 2013 Critical (3) Resetting the cable modem due to docsDevResetNow
Sat Jan 12 13:10:11 2013 Sat Jan 12 13:10:11 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Time Not Established Time Not Established Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries...
Time Not Established Time Not Established Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
Time Not Established Time Not Established Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Sat Jan 12 13:06:31 2013 Sat Jan 12 13:06:31 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Time Not Established Time Not Established Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries...
Time Not Established Time Not Established Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
Time Not Established Time Not Established Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Sat Jan 12 12:55:37 2013 Sat Jan 12 12:55:37 2013 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Time Not Established Time Not Established Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.
Time Not Established Time Not Established Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries...
Time Not Established Time Not Established Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
Time Not Established Time Not Established Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Fri Jan 11 15:21:31 2013 Fri Jan 11 15:21:31 2013 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...


fetfet

join:2012-03-23
San Antonio, TX

ive been having these same problems down in san antonio, 3 techs have been out, 2 new modems, new main line and still the same thing. communication is non existent in my case, friday before last i was told that the tech supervisor would call either the next day saturday or monday, thats been a week and no call.


raventx

join:2012-02-27

I'm wondering what else can be done. In essence TWC is stealing money from me by not providing services that I pay for, and not doing due the diligence to get my service working.


fetfet

join:2012-03-23
San Antonio, TX

looks like my problem is being resolved, had another tech out yesterday and said the main tech was at the node and was seeing some packet loss, came down and messed with the box in my backyard, then said he was going to replace some connections at the main node and he would monitor my line the next couple nights. so far it seems to be back at full speed, was getting 51/5 on speed tests last night.


raventx

join:2012-02-27

Just had a couple of neighbors inform me that they are having the same issues.


raventx

join:2012-02-27
reply to raventx

New modem was installed and the issue still is happening. Might be a DNS issue....websites will not load, but are pingable through the router's tools. It's so sporadic, and is frustrating as hell!


raventx

join:2012-02-27
reply to raventx

REally? This is all that it was???? The modem was not fully configured. DNS Relay was not checked.

The Level 3 tech over the phone, got into the router, and did the following:

Enabled DNS relay
Enabled UPnP
Enable Multicast

The ONLY issue I have is that turning on Multicast is risky, so I deactivated that. Anyway.... been getting solid connectivity.

Wish someone like this tech in Level 3 would have done this in the first place! Wow! How many people came to my house, and how many calls have I had to make?? CRAZINESS!