dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
23
share rss forum feed


kw
Premium
join:2004-06-12
New Albany, OH
kudos:6
reply to Ping

Re: [TWC] Time warner cable and Motorola Surfboard 6141

said by Ping :

Id like to see the speedtest results from »speedtest.ohiordc.rr.com/

I have the 30/5 package. I clocked in right where I should:

30.77/4.90


Ping

@rr.com

Model Name: SB6141
Vendor Name: Motorola
Firmware Name: SB_KOMODO-1.0.6.8-SCM01-NOSH
Boot Version: PSPU-Boot(25CLK) 1.0.12.18m3
Hardware Version: 7.0
Serial Number: 374781234224574309020022
Firmware Build Time: Aug 30 2012 15:35:46

I've been talking to tech support for almost a week, I have the extreme package, but I am only getting 2up and 30 down. Three different modems and TWC can't get my upstream speeds up. I'm in northeast Ohio.

Any help folks?



motorola870

join:2008-12-07
Arlington, TX
kudos:3

said by Ping :

Model Name: SB6141
Vendor Name: Motorola
Firmware Name: SB_KOMODO-1.0.6.8-SCM01-NOSH
Boot Version: PSPU-Boot(25CLK) 1.0.12.18m3
Hardware Version: 7.0
Serial Number: 374781234224574309020022
Firmware Build Time: Aug 30 2012 15:35:46

I've been talking to tech support for almost a week, I have the extreme package, but I am only getting 2up and 30 down. Three different modems and TWC can't get my upstream speeds up. I'm in northeast Ohio.

Any help folks?

the only thing I can think of is upstream utilization issues with an overloaded channel or signal issue can you post your signal stats at 192.168.100.1?


Ping

@rr.com

Click for full size
to motorola870


motorola870

join:2008-12-07
Arlington, TX
kudos:3

said by Ping :

to motorola870

hm your upstream is 38dBmv for power level which is a little low but not too far from 40dBmv which is a lower end of the recommended range for upstream power levels. I don't think your having a noise issue which would make your upstream channel change to only QAM16.

I think your problem is an over utilized upstream channel (overcrowded) I think channel bonding would help possibly if your node is not maxing out on all of the channels. My area is bonding 4 upstream channels right now. I would assume that upstream bonding will come to your area sometime this year or next.


Ping

@rr.com

This has gone on for a week. I am paying for 30/5 and getting 30/2. The techs Arris Gold modem did 50/5, but my sb6141 and two other DOCSIS 3 modems will not get me 30/5 - I'm not a techie, and tier 3 tells me I am "the only one with this problem", at last contact ( yesterday ) I was told this was being bumped to engineering. All I know is I'm not getting what I'm paying for - and I own the modem and do not lease it.



kw
Premium
join:2004-06-12
New Albany, OH
kudos:6

Click for full size
My levels look just about the same.


Ping

@rr.com

PROBLEM RESOLVED

SOLUTION: Restored Linksys E2000 to factory defaults.

My thanks and appreciation to the patients techs at Time Warner Cable.


dowop

join:2012-10-30
Cortland, OH

I just had my 6141 installed. It says under configuration IPv4 Only.

Was it configured wrong?



kw
Premium
join:2004-06-12
New Albany, OH
kudos:6

said by dowop:

I just had my 6141 installed. It says under configuration IPv4 Only.

Was it configured wrong?

No