dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
737
share rss forum feed

andyross
Premium,MVM
join:2003-05-04
Schaumburg, IL

Albany/Clifton Park issues?

I live in Chicago and have Comcast, but connect a VPN in Clifton Park on TimeWarner. It went dead about 11:07AM ET on Thursday. When I do a traceroute, it dies after it hits ae-2-0.cr0.chi10.tbone.rr.com. Normally, It would connect to clftnpkny (or something like that), then the VPN.

At that site, they have also lost links to several other sites, so I am wondering if there is a major outage at the Albany or Clifton Park routers?



n1zuk
making really tiny tech things
Premium
join:2001-10-24
Malta
kudos:2

It has been very windy here today, and had several power outages at home, each a few minutes long. Took my modem some time to re-register.
--
Smoke 'em if you got 'em



hobgoblin
Sortof Agoblin
Premium
join:2001-11-25
Orchard Park, NY
kudos:9
reply to andyross

There were some Chicago related issues earlier today!

Hob



WThackery

@rr.com
reply to andyross

Hmm, been having erratic problems for last 3 days; live in Schenectady. VPN into work is impossible. They say the line if fine and connection speed test come out fine?



n1zuk
making really tiny tech things
Premium
join:2001-10-24
Malta
kudos:2

1 edit
reply to andyross

After 2 short ( less than 5 min) power outages between 10 AM and noon Thursday, things seem normal for me.


Line monitor TWC Malta, NY


Smokeping from 1-31-2013 8 AM to 3 PM: »/r3/smokeping.···enerate!

My Smokeping home (opening) page: »/r3/smokeping.···1deb0fde
--
Smoke 'em if you got 'em

mjamerson

join:2013-02-02
reply to andyross

I live in Albany/Watervliet and have been experiencing severe packet latency and loss. I'm getting 20-1000ms to the gateway my modem is connecting to. I have a Ubee wideband modem service 30/5

Had several techs and now waiting on new about the tap and head end


andyross
Premium,MVM
join:2003-05-04
Schaumburg, IL
reply to andyross

It has gone out again this morning. Same dead spot in the traceroute. Below is the normal path. It stops responding at hop 10.

Tracing route to rrcs-24-105-xxx-xxx.nys.biz.rr.com [24.105.xxx.xxx]
over a maximum of 30 hops:

1 10 ms 10 ms 10 ms 192.168.3.1
2 35 ms 19 ms 33 ms c-98-228-240-1.hsd1.il.comcast.net [98.228.240.1]
3 11 ms 10 ms 10 ms te-1-2-ur07.mtprospect.il.chicago.comcast.net [68.85.131.149]
4 9 ms 24 ms 22 ms te-8-1-ur08.mtprospect.il.chicago.comcast.net [68.86.187.206]
5 30 ms 15 ms 11 ms te-1-9-0-4-ar01.area4.il.chicago.comcast.net [68.85.176.61]
6 18 ms 23 ms 23 ms he-3-8-0-0-cr01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.90.49]
7 14 ms 12 ms 13 ms pos-1-1-0-0-pe01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.86.38]
8 11 ms 14 ms 13 ms as7843-pe01.350ecermak.il.ibone.comcast.net [75.149.230.70]
9 15 ms 16 ms 14 ms ae-1-0.cr0.chi10.tbone.rr.com [66.109.6.152]
10 40 ms 39 ms 39 ms 66.109.6.73
11 56 ms 49 ms 51 ms gig18-0.clpkny28-ar4003.nyroc.rr.com [24.29.46.94]
12 55 ms 49 ms 59 ms gig18-0.clpkny28-ar4003.nyroc.rr.com [24.29.46.94]
13 86 ms 72 ms 54 ms rrcs-24-105-xxx-xxx.nys.biz.rr.com [24.105.xxx.xxx]

Trace complete.


andyross
Premium,MVM
join:2003-05-04
Schaumburg, IL

I don't quite understand this. I can ping and traceroute the hop 10 and 11/12 addresses. But, if I try the final VPN address, it dies at hop 10.

Could it be a router address table issue? I'd think if the modem itself was offline due to a signal issue, it would make to all but the last address? Or does it die earlier if the modem is offline?


mjamerson

join:2013-02-02
reply to andyross


Pings to my gateway(1st Hop)
Ran a smoke test:
»/r3/smokeping.···437beb1e

Also TW Line maintenance techs came out and stated they didn't see a problem. The supervisor is diligently working with me one on one so I hope to have the issue resolved in a month, but the network guys haven't responded to him. Look at my ping to my gateway