dslreports logo
site
 
    All Forums Hot Topics Gallery
spc

spacer




how-to block ads


Search Topic:
uniqs
909
share rss forum feed


anthony1

@shawcable.net

[BC] BB50 disconnecting every hour in vancouver

For the past week or so my internet has been disconnecting every hour on the hour exactly. Last night i went into my routers config page, into the setup -> Lan setup, and changed my client lease time to a week but it still seems to disconnect.

What should I do?



anthony1

@shawcable.net

This is a wired connection by the way



Jumpy

@shawcable.net
reply to anthony1

Is the cable modem going offline when the connection is lost (light pattern changes)?
Is the modem in bridged mode? Is the router you mentioned a standalone unit?



anthony1

@74.198.150.x

I'm not sure what you mean by cable modem, but the connection drops are so short ( 2-3 seconds ) that i cant tell if the lights go off. The router is a cisco dpc3825 standalone gateway and not in bridge mode



jtl999
CEO of Actiontec Dev Team

join:2012-11-24
In the GVRD
kudos:4
Reviews:
·TELUS
·Shaw

Check all connections then use the reset hole on the modem to do a 30/30/30 hold it down for 30seconds keep holding it down when unpluged for another 30 then plug it in and hold for another 30 without releasing. If that does not work get the modem replaced.

»compnetworking.about.com/b/2009/···ters.htm


ravenchilde

join:2011-04-01
kudos:2

Sounds like maybe there is a DHCP issue on the router. I'd log in and see how long the router's DHCP leases are set to. If it's 1 hr, then that is likely the problem. Windows 7 doesn't like that...



anrhony1

@74.198.150.x

I already changed my dchp lease time to one week up from an hour, it still dc's


kevinds
Premium
join:2003-05-01
Calgary, AB
kudos:3

How many internet devices do you have? Does it happen on all of them? Or just this one?
--
Yes, I am not employed and looking for IT work. Have passport, will travel.



anthony1

@74.198.150.x

I have 2 machines that use this gateway, and occasionally my laptop. My main machine is plugged directly into the gateway via ethernet and the other machine is wireless, however, the wireless is quite bad, i can have my laptop sitting right beside the gateway and it will still drop the connection every 10 minutes.


kevinds
Premium
join:2003-05-01
Calgary, AB
kudos:3

You should have two IP address available on your account, have your modem bridged (you will lose the wireless), and see if it continues to happen.
--
Yes, I am not employed and looking for IT work. Have passport, will travel.