dslreports logo
site
    All Forums Hot Topics Gallery
spc
Search Topic:
uniqs
15
share rss forum feed

navyson

join:2011-07-15
Upper Marlboro, MD

1 edit
reply to AlanM

Re: Horrible youtube speeds

Youtube streaming great today. In fact, it is the best I have seen it in a long time(maybe its the weekend and thus, less congestion). When I click on a clip, it downloads/buffers the entire clip within a few seconds and thus, I have no hiccups playing any clip.

I have a slight problem however ever since I updated the settings in my Actiontech Router based on the ip range in this thread. When I use the Actiontech Router's wireless signal with my laptop and roku box(connected wirelessly), everything plays okay. However, with my 50/25 FIOS connection, my speedtests on my laptop is cut in half I guess due to the Actiontech being wireless G.

Whenever I turned off the wireless setting in the Actiontech Router and use my Trendnet WAP(wireless N), I get full download speeds(50/25) on my laptop. However, my Roku box cannot connect anymore to my Trendnet's wireless signal even though it connects fine with my laptop.

My roku box worked fine before with my Trendnet WAP before I blocked the IP range within the Actiontech Router.

Any suggestions for a fix?


hubrisnxs

join:2009-12-30
Fountain Valley, CA
kudos:1

go into your trendnet setting and change it to channel 1, and then try to connect with roku, if it doesn't connect, try channel 6, try to connect, and channel 11 and try to connect.

90+ % of the time it's a wireless channel if you are using 100% correct trendnet essid and wpa2 settings.


navyson

join:2011-07-15
Upper Marlboro, MD

4 edits

said by hubrisnxs:

go into your trendnet setting and change it to channel 1, and then try to connect with roku, if it doesn't connect, try channel 6, try to connect, and channel 11 and try to connect.

90+ % of the time it's a wireless channel if you are using 100% correct trendnet essid and wpa2 settings.

I went into the trendnet and tried the different channels(1, 6, 11) and it still didn't work. I spoke with Trendnet technical support and he didn't have any other suggestions for me other than contacting Roku directly. Not sure I want to do that because I hear Roku's customer support is bad.

For now, I hooked up my Netgear Powerline adapter to my Actiontech Router and my Roku box and it connected okay.