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INFORMATION REQUESTED BY 
CANADIAN RADIO-TELEVISION AND TELECOMMUNICATIONS COMMISSION 

(CRTC) 
____________________________________________________________________________ 

 
Q. Does MTS Allstream require modems on its network to be CS-03 certified?  
 

 
A. MTS Allstream requires the modems to conform to Industry Canada’s CS-03 

specification, as per MTS Allstream Special Services and Facilities Tariff (CRTC 24002) 

Item 5830, section 4.I, which states: 

It is the responsibility of the HSSP[high-speed service provider] and/or 

end-user to provide the customer premises equipment (CPE) device, 

filters, wiring, and/or splitters, which are beyond MTS Allstream’s 

Customer Network Interface or demarcation point.  The HSSP is 

responsible to ensure the end-user’s CPE equipment and devices 

conform to Industry Canada terminal attachment standards, and meet all 

CSA and other applicable government safety standards.  CPE must 

support the ITU G.993.2 VDSL2 standard to be compatible with the 

MTS Allstream network.  

MTS Allstream does not do CS-03 certification. 
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